Πρώτη μέρα των drive through τεστς στη Ροδόπη 

Από τα 237 δείγματα τα 13 βρέθηκαν θετικά από τα τεστ που έγιναν μέσα από το αυτοκίνητο

Ξεκίνησαν οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με την διαδικασία drivethrough σε δημότες από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ μέσα από μια συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής που ανέλαβε την προμήθεια των tests. Τα rapid tests θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων.

Στους πρώτους237 ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν 13άτομα θετικά. Να σημειωθεί ότι στους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στη συνέχεια θα γίνει μοριακός έλεγχος για κορωνοϊό για την ακρίβεια του αποτελέσματος.

Γ. Γκαράνης : «Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια εικόνα σε σχέση με τους πολίτες της Κομοτηνής»

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στον χώρο διενέργειας των τεστ ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κίμωνα Λεχούδη. Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή όπως και σε άλλες πόλεις και στόχο έχει να διαμορφωθεί μια εικόνα σε σχέση με τους πολίτες της Κομοτηνής, εάν  έχουμε πολλά κρούσματα ή λόγω lockdown έχουν μειωθεί. Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει μέχρι και την Πέμπτη τα δωρεάν τεστ μέσα από το αυτοκίνητο στον γενικό πληθυσμό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κι ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε σε καλύτερη επιδημιολογικά κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόμασταν 15 μέρες πριν». Ο Δήμαρχος μετέφερε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα κρούσματα μειώνονται. «Ο Δήμος Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας ήταν κοντά στην πόλη και τους πολίτες μέσα από τις δωρεές rapid test που πραγματοποίησε προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και προς τον ΕΟΔΥ. Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος των συμπολιτών μας».

45 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στα rapid test τη Δευτέρα στην Ξάνθη

Για άλλη μια μέρα μεγάλο ήταν το νούμερο των θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκε στα rapid test που γίνονται από το Δήμο Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ και χαμηλός ο μέσος όρος ηλικίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 150 rapid test και προέκυψαν 44 θετικά (29,3%). Αφορούν σε είκοσι έξι άνδρες και τέσσερις δεκαοκτώ γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν προσμετρώνται, για την ώρα, στις τακτικές  ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

xronos.gr, xanthi2.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο