«Προκαταβολικός» καβγάς Ζαμπούκη-Λαμπάκη για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η παράταξη Λαμπάκη ζήτησε να γίνει την άλλη εβδομάδα η συνεδρίαση, λόγω απουσίας του επικεφαλής και μελών της. Τελικώς η συνεδρίαση αντί για την Τετάρτη, ορίστηκε για αύριο Παρασκευή

Όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και πριν τις συνεδριάσεις διασταυρώνουν πλέον τα «ξίφη» τους οι παρατάξεις της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αυτό προκύπτει μέσα από την ανταλλαγή ανακοινώσεων που προηγήθηκε της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που ενώ είχε οριστεί για την Τετάρτη 24/8, τελικώς αναβλήθηκε για αύριο, Παρασκευή.
Αρχικά, η παράταξη «Πόλη & Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη, είχε ζητήσει τόσο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και αυτή της Οικονομικής Επιτροπής, που προγραμματίστηκαν για την τρέχουσα εβδομάδα, να γίνουν την επόμενη, λόγω απουσίας τόσο του επικεφαλής, όσο και άλλων μελών της παράταξης. Όπως καταγγέλλεται, αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση του Δήμου. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Ενώ υποβάλλαμε αίτημα να μη γίνει Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή από 22/8/2022 έως 28/8/2022 λόγω απουσίας πολλών Δημοτικών Συμβούλων και εμού, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,  εκτός Αλεξανδρούπολης, με προσβολή στην θεσμικότητα και χωρίς να λάβουμε απάντηση ανακοινώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής στις 24/8/2022 και 23/8/2022 αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ορισμένα από τα θέματα ήταν πολύ σημαντικά. Προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απουσία αρκετών μελών της αντιπολίτευσης, προβαίνουν σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν ειρημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις οποίες είχαν μειοψηφήσει. Κατόπιν τούτων απέχουμε από αυτές τις συνεδριάσεις διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση των αρχών, των προσώπων μας και την προσβολή της έννοιας και των αρχών της Δημοκρατίας.
Υ. Γ. Τόση συμπάθεια σε όλη την αντιπολίτευση, πάντως».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής και η ανταπάντηση Λαμπάκη

Σε ανακοίνωση-απάντηση, με τίτλο «Καλές διακοπές στην αντιπολίτευση! Εις το επανιδείν», η παράταξη «Δήμος για όλους Πρώτα Εσύ» του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, κάνει λόγο για κινήσεις τακτικισμού από την αντιπολίτευση και δίνει τη δική της οπτική πάνω στο θέμα:

«Ούτε η ζέστη του Αυγούστου, ούτε η καλοκαιρινή ραστώνη ευθύνονται για την συμπεριφορά της «συμμαχικής αντιπολίτευσης» που λέει ο κ. Λαμπάκης. Φταίει το ύφος της αντιπολιτευτικής εξουσίας, που όσες ήττες κι αν υποστεί, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, όσο κι αν «εγέρασε ο λύκος».
Με ένα τηλεφώνημα στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Λαμπάκης «ειδοποίησε», να ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ Δημοτικά Συμβούλια και συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί αυτός … θα λείπει!

Καλές διακοπές ευχόμαστε, σε όποιον έχει τον χρόνο να τις απολαμβάνει, αλλά όταν οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και ΓΝΩΣΤΕΣ σε όλους, τα τρέχοντα θέματα του Δήμου δεν μπορούν να περιμένουν, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να εκδράμουν. Άραγε η παράταξη του «εκδρομέα», μετακινείται ομαδικά; Προγραμμάτισαν διακοπές από κοινού στις ίδιες παραλίες; Θα λείπουν όλοι μαζί ή μόνον ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, γιατί μόνον ΕΝΑΣ τηλεφώνησε για το τελεσίγραφο; Παρέσυραν και τους Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων Παρατάξεων στον ίδιο τουριστικό προορισμό; Ασφαλώς και είναι αρνητικές όλες οι απαντήσεις, όσο ΑΡΝΗΤΙΚΗ είναι και η ίδια η αντιπολίτευση που ασκούν εδώ και χρόνια. Όσο μπορέσουν να καθυστερήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, θα το κάνουν με κάθε τρόπο ακόμη και με αστεία προσχήματα.

Ματαιοπονούν όμως! Τουλάχιστον στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα μπορούσαν να συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη, σε … «απευθείας σύνδεση» με όποια παραλία επέλεξαν. Ούτε αυτό έπραξαν, γιατί άλλος ήταν ο σκοπός τους και όχι βέβαια το Δημοτικό Έργο, στο οποίο και οι ίδιοι συμμετέχουν θεσμικά. Ποιον πιστεύουν ότι πείθουν λέγοντας ότι προγραμματίσαμε Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή για να «εκμεταλλευτούμε» την απουσία του κ. Λαμπάκη; Μήπως αν ήταν διαθέσιμος και παρών, θα υπερψήφιζε; Να σημειωθεί ότι συνεδριάζουμε με μια μέρα διαφορά με το Περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειάς μας. Εκεί όμως όταν πάει διακοπές ο επικεφαλής, δεν πάνε και οι σύμβουλοί του!
Καταλαβαίνουμε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, το άγχος της αντιπολίτευσης θα αυξάνεται. Όμως με τέτοιες κινήσεις τακτικισμού, δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου, ούτε αυξάνουν τις ψηφοθηρικές προσμονές τους. Το μόνο πράγμα που θα μάθουν από τις επόμενες εκλογές, είναι ότι δεν έμαθαν τίποτε από τις προηγούμενες».

Μετά από αυτή την παρέμβαση, η παράταξη Λαμπάκη προέβη στο παρακάτω σχόλιο:
«ΜΑΛΙΣΤΑ!! Τους είπαμε να κάνουν το δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα γιατί θα απουσιάζουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής μας. Κι αυτοί μας είπαν, δεν πειράζει που θα απουσιάσετε, θα το κάνουμε την Τετάρτη χωρίς εσάς. Δηλαδή σήμερα. Την Τετάρτη (σήμερα) επειδή απουσιάζαμε τελικώς, δεν μπόρεσε να γίνει το δημοτικό συμβούλιο και θα το κάνουν την Παρασκευή που θα λείπουμε πάλι. Οπότε, μια χαρά όλα!!».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο