Πρώην εργαζόμενοι ΘΡΑΚΗΣ: Παράταση προγράμματος μόνο για 1 χρόνο

Με το πέρας της παράτασης αυτής, οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε νέα ειδικά προγράμματα διάρκειας 18 μηνών σε φορείς του Δημοσίου

Μόνο ως το τέλος του 2022 πήρε παράταση το πρόγραμμα απασχόλησης για τους πρώην εργαζόμενους της αλλαντοβιομηχανιας Θράκη, οι οποίοι εργάζονται σε Δήμο Αλεξανδρούπολης, ΠΕ Έβρου, Επιμελητήριο κτλ

 

Σε ανάρτησή του, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος έγραψε:

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ανακοινώθηκε με την κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας η παράταση του ειδικού προγράμματος επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας ΘΡΑΚΗ Α.Ε. ως ωφελουμένων ειδικών προγραμμάτων του Υπουργείου έως τις 31/12/2022.

Με το πέρας της παράτασης αυτης, οι εργαζόμενοι δύνανται να ενταχθούν σε νέα ειδικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων διάρκειας 18 μηνών σε φορείς του Δημοσίου.

Σε συνάντηση που είχα πραγματοποιήσει με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη τον Σεπτέμβριο του 2021, είχα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους ήταν απαραίτητη η παράταση των προγραμμάτων αυτών και κυρίως είχα τονίσει την ανάγκη για άμεση άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων υποχρεώσεων.

Με την τροπολογία αυτή επέρχεται επίλυση του ζητήματος και για αυτό το λόγο οφείλονται θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για τη θετική του ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του για το ζήτημα των εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας Θράκη Α.Ε.”

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο