Πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

 Σε κεντρικό και βόρειο Έβρο ο πληθυσμός μειώθηκε σύμφωνα με την τελευταία απογραφή κατά 12.000 άτομα

Ενίσχυση  ενάντια στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας φιλοδόξει να κάνει η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου μέσω σχετικού προγράμματος που εκπονεί με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και γνωστής Τράπεζας.
Προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία το γεγονός πως στην  περιοχή Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου ο πληθυσμός μειώθηκε σύμφωνα με την τελευταία απογραφή κατά 12.000 άτομα» σημειώνει ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε πως η Εκκλησία προσπαθεί να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια παραμονής των κατοίκων στην περιοχή δίνοντας τους έναυσμα να δημιουργούν οικογένειες μέσα και από το πρόγραμμα αυτό παρέχοντας τους όλα τα βρεφικά είδη που θα χρειασθούν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση γιατί το φαινόμενο της υπογεννητικότητας δεν εντοπίζεται στους συμπολίτες μας μουσουλμάνους ανέφερε, ότι «οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να είναι σκληραγωγημένοι, έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής κάτι που σε μας δεν ισχύει αφού τα θέλουμε όλα εύκολα και γρήγορα και ότι μέσα στην αναζήτηση της εύκολης ζωής φεύγουμε πάρα πολύ εύκολα από τον τόπο μας.»
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα» απευθύνεται μόνο σε εγκυμονούσες γυναίκες, που κατοικούν στις ενορίες της εν λόγω  Μητροπόλεώς,  ενώ ενδιαφερόμενες που επιθυμούν να συμμετέχουν και πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση το αργότερο έως την 6η Νοεμβρίου 2022.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο στην ενορία που ανήκει η ενδιαφερομένη.
ertnews.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του