Πρόεδρος Φαρμακοποιών Εβρου: «Η εύρεση φαρμάκων είναι μια καθημερινή μάχη»

Ασθενείς και φαρμακοποιοί είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα 

«Η εύρεση φαρμάκων είναι μια καθημερινή μάχη, προσπαθούμε και νομίζω ότι τα φαρμακεία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ημερών,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εβρου κ. Αθανάσιος Μαλάκης με αφορμή την έλλειψη σε πάνω από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης που παρατηρούνται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Όπως διευκρίνισε, «αυτές οι ελλείψεις έχουν παγιωθεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν κάποια φαρμακεία που παρουσιάζουν πρόβλημα και τα προβλήματα μπορεί να είναι διάφορα, είτε στην γραμμή παραγωγής, (όπως μας έχουν ενημερώσει κατά διαστήματα οι εταιρείες,) είτε κάποιες ελλείψεις πρώτων υλών και βασικών στοιχείων που χρειάζονται για να γίνουν τα σκευάσματα αυτά, είτε μπορεί να γίνονται γιατί με τις συνεχόμενες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων συμφέρει τους χονδρέμπορους να τα στέλνουν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να μην περισσεύον για την Ελλάδα.»

«Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα και προσπαθούμε οι φαρμακοποιοί να αλλάξουμε τα φάρμακα-όχι την θεραπεία του- του ασθενή,να δώσουμε κάποια της ίδιας δραστικής ,ώστε να μην σταματήσει η θεραπεία του,» είπε ο κ. Μαλάκης και πρόσθεσε : «αν δούμε ότι το πρόβλημα παραμένει και ο ασθενής δεν μπορεί να λάβει την θεραπεία του τότε ο γιατρός του προτείνει κάτι άλλο, ώστε να μη σταματήσει η θεραπεία του.»
ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο