Προχωρά το project για κατασκευή πάρκινγκ 100 θέσεων στο παλιό ξενοδοχείο LIDO

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, προσπάθεια για ένταξη της επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο

Ακόμη ένα βήμα προς την υλοποίηση του απαιτητικού και συνάμα φιλόδοξου project της μετατροπής του παλιού ξενοδοχείου LIDO, στην οδό Παλαιολόγου, στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης, σε πολυώροφο πάρκινγκ 100 θέσεων έγινε πρόσφατα με την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Τη μελέτη και κατασκευή έχει αναλάβει η εταιρεία «Γεωργιάδης Κατασκευαστική» για λογαριασμό ιδιώτη. Στην παρούσα φάση και μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας, γίνεται προσπάθεια για ένταξη της επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του κόστους.
Το project «τρέχει» εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του, ωστόσο, όλες οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Αυτή την στιγμή, στην Αλεξανδρούπολη, πέρα από το πάρκινγκ στο λιμάνι, που είναι επίσης επί πληρωμή, υπάρχει το ελεύθερο πάρκινγκ πίσω από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς, ενώ ο Δήμος έχει ανακοινώσει την εξασφάλιση 80 θέσεων, πίσω από το κτίριο του ΟΣΕ. Ακόμη, είναι σε εκκρεμότητα οι μελέτες που θα δείξουν αν είναι δυνατή η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην έκταση του παλιού κολυμβητηρίου.
Το σίγουρο είναι ότι σε μία πόλη που μεγαλώνει διαρκώς και που το κυκλοφοριακό της πρόβλημα είναι έντονο, χρειάζεται κάθε νέα θέση στάθμευσης που μπορεί να προκύψει, τόσο στο κέντρο, όσο και περιφερειακά, με σύνδεση των σημείων αυτών με δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας. Η λύση των περιφερειακών πάρκινγκ είναι αυτή που προκρίνουν οι συγκοινωνιολόγοι, καθώς μόνο έτσι θα είναι εφικτή, μακροπρόθεσμα, η απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το κέντρο και η απόδοσή του, κυρίως σε πεζούς, μέσα από ένα πλέγμα καλά μελετημένων και γενναίων πεζοδρομήσεων.
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο