Προχωρά το έργο της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης

Τα συνεργεία, έχοντας σκάψει μεγάλο τμήμα του πάρκινγκ παρακείμενου σούπερ μάρκετ, έχουν φτάσει λίγο πριν τον κόμβο της Εγνατίας Οδού

Με αρκετά γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης, το οποίο, ως έργο «εθνικής σημασίας» δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν άλλα δημόσια έργα στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στη χώρα, κυρίως λόγω του πρωτόγνωρου κύματος ακρίβειας στα υλικά.
Έτσι, λοιπόν, τα συνεργεία της ΤΕΚΑΛ, της αναδόχου εταιρείας, αφού εκτέλεσαν το πρώτο μέρος του έργου, που αφορά στη διάνοιξη και οριοθέτηση της οδού, νοτιοανατολικά, στο κομμάτι από Καρτάλη περίπου ως γέφυρα Μαΐστρου, συνεχίζουν το διάστημα αυτό και στο δυτικό μέρος, επί της οδού Γιαννούτσου. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το πρωί της Δευτέρας 3/7, έχει σκαφτεί μεγάλο τμήμα του πάρκινγκ παρακείμενου σούπερ μάρκετ, από το οποίο θα περάσει ο δρόμος. Οι εργασίες συνεχίζονται με την υπό διαμόρφωση οδό να διασχίζει κάθετα το δρόμο προς Παλαγία και να περνά μπροστά από την Πυροσβεστική, προτού καταλήξει στον κόμβο της Εγνατίας οδού.

Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, ωστόσο εκτιμάται ότι ίσως χρειαστεί ένα εξάμηνο επιπλέον. Εξάλλου, τα «δύσκολα» τμήματα του έργου, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Υπενθυμίζεται πως ο δρόμος των 3,5 χιλιομέτρων περιλαμβάνει πέντε κόμβους, από τους οποίους οι τέσσερις θα είναι ισόπεδοι και ο ένας (στην περιοχή της γέφυρας Μαΐστρου) ανισόπεδος, καθώς και 4 γέφυρες. Θα κατασκευαστούν επίσης δύο υπόγειες διαβάσεις πεζών στο δρόμο της Παλαγίας και του Άβαντα.

Η Ανατολική Περιφερειακή Οδός θα συνδέει το λιμάνι της πόλης με την Εγνατία Οδό και τον κάθετο άξονα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο, κάνοντας πολύ πιο γρήγορη την διακίνηση εμπορευμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα ανακουφίζει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Περιλαμβάνει τυπική διατομή διαχωρισμένης κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα πλάτους 4 μέτρων (συνολικού πλάτους οδοστρώματος 17μ.). Έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ως κλειστή οδός με παράπλευρο δίκτυο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο