Προχωρά ο οδικός άξονας που θα συνδέει το ΠΓΝΑ με την Εγνατία Οδό

Στόχος, να φτάνουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο. Ο δρόμος θα είναι έτοιμος μέσα στο καλοκαίρι

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του οδικού άξονα που θα συνδέει την Εγνατία Οδό με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών των τοπικών φορέων, το οποίο έγινε πρόσφατα αποδεκτό από τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ενώ σε δεύτερη φάση αναμένεται να υπάρξει δίοδος και από το Νοσοκομείο προς την πόλη.

Το θέμα της διάνοιξης μίας οδού που θα καθιστά πιο εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση των ασθενοφόρων και των επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο,  είναι μείζον, αφού, όλα αυτά τα χρόνια, η κοντινότερη έξοδος προς το νοσοκομείο, ήταν αυτή της Μάκρης, η οποία βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, ενώ η επόμενη έξοδος οδηγεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Με δεδομένο ότι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρονται περιστατικά όχι μόνο από την περιοχή, αλλά σχεδόν από όλη την Θράκη, η αμεσότερη πρόσβαση είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Σε πρώτη φάση, κατασκευάζεται ένας ημικόμβος, μόνο εξόδου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη η μελέτη και για την κατασκευή ημικόμβου από το Νοσοκομείο προς την Αλεξανδρούπολη. Το έργο, το οποίο έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο