Πού θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοληψιών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Από την Δευτέρα 6 Μαρτίου έως και την Κυριακή 12 Μαρτίου

Το αίμα είναι ένα αγαθό μοναδικό, δυστυχώς δεν μπορεί να παραχθεί ακόμη στο εργαστήριο, πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπος να το προσφέρει για τον άγνωστο συνάνθρωπό του πριν το χρειαστεί

Το αίμα πρέπει να βρίσκεται  αποθηκευμένο στο ψυγείο της αιμοδοσίας την ώρα της ανάγκης.

Είναι μία πολύτιμη κατάθεση για τον εαυτό μας,  τους δικούς μας και τον άγνωστο.

Το αίμα από την στιγμή που θα κατατεθεί,  χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να παρασκευαστούν τα προϊόντα αίματος, ερυθρά, αιμοπετάλια και πλάσμα, να μεταφερθούν τα δείγματα στα μακρινά εργαστήρια ελέγχου, να γίνουν οι εξετάσεις και να είναι έτοιμα στην διάθεση μας.

Χρειάζεται η συμβολή όλων μας ώστε  να υπάρχει αρκετό αίμα για τις καθημερινές ανάγκες μετάγγισης των ασθενών  πρώτα και μετά ένα οργανωμένο δίκτυο αλληλεγγύης ώστε να μετακινούνται  άμεσα οι μονάδες αίματος εκεί που θα γίνει κάποια στιγμή το κακό.

Πρέπει να γίνουμε  τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, και στην συνέχεια να ενημερώσουμε τον συγγενή, φίλο, συνάδελφο, γείτονα για την σημασία και την χαρά που δίνει αυτή η προσφορά. Να υποστηρίξουμε τους συλλόγους αιμοδοτών και τις αιμοδοσίες.

Κεντρικά θα πρέπει να θυμούνται ότι παρόμοιες εκκλήσεις απελπισίας  για παρόμοιες συμφορές στο  παρελθόν  χωρίς κανένα προγραμματισμό,  υπερφόρτωσαν τα ψυγεία με υπερβολικά πολλές μονάδες αίματος που ακολουθήθηκε από μία περίοδο τραγικής έλλειψης.

Πρέπει να ενισχύσουν τις αιμοδοσίες με προσωπικό. Η αιμοδοσία της Αλεξανδρούπολης παρόλο ότι εργάζεται τρία συνεχή  χρόνια με δύο άτομα λιγότερα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός,  με την θυσία του προσωπικού της φρόντισε να έχει  και έστειλε αμέσως 30 μονάδες αίματος στην διάθεση των τραυματιών.

Αν δουλεύαμε με το απαραίτητο προσωπικό, αν υπήρχε στο Εθνικό Κέντρο Αίματος, το ΕΚΕΑ,  ένα γραφείο προώθησης της εθελοντική αιμοδοσίας που θα καθοδηγούσε και θα υποστήριζε την προσπάθεια ενημέρωσης  των πολιτών,   η χώρα μας θα ήταν αυτάρκης  σε ασφαλές αίμα προσφερόμενο  100% από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες

Δεν θα χρειαζόταν  να πιέζονται οι συγγενείς των ασθενών και να ζουν με την αγωνία αν θα βρουν αίμα οι  συμπολίτες  με μεσογειακή αναιμία όταν έρθουν στα προγραμματισμένα ραντεβού για μετάγγιση.

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε το κοινό σας για τις προγραμματισμένες αιμοληψίες της κινητής μονάδας αιμοληψιών της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αλεξανδρούπολης «η Αγάπη πάει παντού» της επόμενης εβδομάδας.

Τετάρτη 8 Μαρτίου στα Αρριανά  Ροδόπης στο Δημαρχείο των Αρριανών   8:30 με 13:30. σε συνεργασία με τον Δήμο Αρριανών

Παρασκευή 10  Μαρτίου στο  Σιδηρώ,  στο Δημοτικό Σχολείο Σιδηρού 9:30 με 13:30, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου

Σάββατο  11 Μαρτίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη στο Νομαρχείο στον παραλιακό δρόμο απέναντι από τον Φάρο. 8:30 με 13:30.

Για το προσωπικό της υπηρεσίας αιμοδοσίας

Γεώργιος Μαρτίνης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο