Πότε ξεκινούν οι βραδινές βόλτες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης;

Τις περιοδικές πεζοδρομήσεις της Βασιλέως Αλεξάνδρου και άλλων οδών, για αυτό το καλοκαίρι, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε πρόσφατη συνεδρίασή της. Όπως προκύπτει, η παραλιακή θα κλείσει για πρώτη φορά φέτος το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαϊου. Οι ώρες που θα είναι κλειστοί οι δρόμοι για τα οχήματα θα είναι από τις 8 μμ μέχρι τη 1 πμ και η διάρκεια της απόφασης είναι μέχρι 25/9.

Αναλυτικά:
“Εγκρίθηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (περιοδικές πεζοδρομήσεις)  :
α) στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος – από το χώρο στάθμευσης «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
β) στην οδό Ζαρίφη – από την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως την οδό Β. Αλεξάνδρου (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος σύμφωνα με το ισχύον Ρυμοτομικό Σχέδιο Αλεξανδρούπολης),
γ) στην οδό Κουντουριώτου – από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης (το υπόλοιπο τμήμα της είναι πεζόδρομος),
δ) στην οδό Δικαστηρίων – από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Ψαρών και από την οδό Τζαβέλλα έως την οδό Αθ. Διάκου,
ως κάτωθι:
1. Την εφαρμογή ρύθμισης πεζοδρόμησης τις καθημερινές και ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ από την Παρασκευή 20/05/2022 (Μαΐου) έως την Κυριακή 25/09/2022 (Σεπτεμβρίου) και ώρα από 20:00 έως ώρα 01:00.
2. Κατά το χρόνο πεζοδρόμησης των ανωτέρω οδών, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων.
3. Κατά το χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων (35/2020 ΑΠΖ) που ορίζει τον τρόπο πρόσβασης / χρήσης από μόνιμους κατοίκους, οχήματα Φ/Ε, έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ), ΑΜΕΑ κλπ”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο