Πώς θα τιμηθεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη συμμετοχή ολιγομελούς στρατιωτικού αγήματος και τη στρατιωτική μουσική.

Ώρα 10:15: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ. Ανθίμου.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας μέσα στο ναό από καθηγητή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή XII Μ/Κ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τους εκπροσώπους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού. Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, σχετικά με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, ματαιώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς της Covid-19.

Οι καταθέσεις στεφάνων και η δοξολογία θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Κανονικά θα διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση, αν και μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο