Πως σχολιάζουν οι επικεφαλής των κομμάτων στον Έβρο το εκλογικό αποτέλεσμα

Παρασκευόπουλος: Το 41% είναι η μόνη πρόταση που θα συνεχίσει να διοικεί τη χώρα – Δηλώσεις Γ. Λιανίδη, Γ.Αρχοντάκη, Σ. Μιχαηλίδη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας

«Ο Ελληνικός λαός ξέρει και να κρίνει και ν αποφασίζει και να τιμωρεί και να σε οδηγεί σε αυτοκριτική και να επιβραβεύει» δήλωσε  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ Άκης Παρασκευόπουλος σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα  στο νομό και τη χώρα.

Υπήρχε όπως είπε «ένα ερωτηματικό και στοίχημα ταυτόχρονα, σ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Αν η ΝΔ και ο Πρόεδρος της θα κατάφερναν να πείσουν τον πολίτη για την δουλειά των τελευταίων 4 χρόνων και πως αυτό θα γινόταν γνωστό και κατανοητό στην κοινωνία».

«Ο κόσμος έλαβε το μήνυμα και ανταπέδωσε την δουλειά που έγινε» τόνισε  χαρακτηριστικά ο κ Παρασκευόπουλος προσθέτοντας ότι «η μόνη πρόταση που μπορεί να συνεχίσει να διοικεί τη  χώρα με σύνεση και σχέδιο είναι  το 41%. Κάτι που ενθαρρύνει όσους  προσφέρουν στο κόμμα της ΝΔ να δουλέψουν ακόμη περισσότερο συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί».

Λιανίδης: «Αυτό το αποτέλεσμα, ήταν δυσάρεστη έκπληξη για εμάς»

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, ήταν δυσάρεστη έκπληξη για εμάς» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λιανίδης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η εξέλιξη αυτή δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη και σίγουρα θα πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι της ήττας και «να παρθούν έγκαιρα αποφάσεις προκειμένου να αλλάξει η πορεία». Ο κ. Λιανίδης υποστήριξε επίσης πως «θα πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στο κόμμα, γιατί το αποτέλεσμα από μόνο του δείχνει ότι υπήρξαν θέματα δυσλειτουργίας ή και απόστασης από την ίδια την κοινωνία». Συνεχάρη, τέλος, τον Μενέλαο Μαλτέζο για την εκλογή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχοντάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά»

Για «μία καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να επιστρέφει δυναμικά και ως πρωταγωνιστής πλέον στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», έκανε λόγο στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του κόμματος, Γιάννης Αρχοντάκης. Ο ίδιος, μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην εγγύτητα που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στο να εκλέξει βουλευτή στον νομό, καθώς, μέχρι αργά εχθές το βράδυ, δύο έδρες του κόμματος «έπαιζαν» μεταξύ τριών νομών και συγκεκριμένα μεταξύ των εκλογικών περιφερειών Καρδίτσας, Έβρου και Τρικάλων.

«Για λιγότερες από 200 ψήφους οι έδρες κατέληξαν τελικά στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα», εξήγησε ο κ. Αρχοντάκης, ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι στις δεύτερες εκλογές, «που θα γίνουν με το σύστημα του bonus, το ΠΑΣΟΚ θα έχει Εβρίτη εκπρόσωπο στη Βουλή». Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες εν όψει των δεύτερων εκλογών, σημείωσε ότι στόχος είναι η διατήρηση αλλά και αύξηση του ποσοστού του κόμματος. «Ευελπιστούμε ότι το κοντέρ θα γράψει ακόμα υψηλότερο ποσοστό», ανέφερε συγκεκριμένα.

 Μιχαηλίδης:, «Υπάρχει αίσθημα πολύ μεγάλης ευθύνης στους ψηφοφόρους που μας ενίσχυσαν»

«Οι 130.000 ψήφοι που ενίσχυσαν το ΚΚΕ δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι που συνειδητά ήξεραν τι έκαναν, και μάλιστα σε ένα πολύ πολωμένο κλίμα», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο γραμματέας του ΚΚΕ στον Έβρο, Σιδέρης Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας την άνοδο που σημείωσαν τα ποσοστά του κόμματος. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, απέναντι στους νέους αυτούς ψηφοφόρους, «υπάρχει αίσθημα πολύ μεγάλης ευθύνης, όπως και απέναντι στους παλαιούς ψηφοφόρους του κόμματος, το οποίο μετά από πολλά χρόνια που ήταν καθηλωμένο γύρω στο 5%, αύξησε κατά δύο μονάδες τα ποσοστά του». Εν όψει των δεύτερων εκλογών, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι όλα τα στελέχη του κόμματος, παλιά και νεότερα, «θα ξεχυθούν ξανά στην κοινωνία, για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να το καταστήσουν την ισχυρή φωνή της αντιπολίτευσης».

(ΕΡΤ Ορεστ)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του