Πώς σχολιάζει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου τη νέα αναβολή στην εκλογή προεδρείου

Τρίτη πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης για εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου στο Διδυμότειχο προκάλεσε η προχθεσινή, μη απαιτούμενη απαρτία που σημειώθηκε στην επαναληπτική συνεδρίαση, μετά την ακύρωση της εκλογής των προσώπων που εξελέγησαν στις 9 Ιανουαρίου, με απόφαση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης.
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, προσήλθαν εχθές μόνον 11 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους και απουσίαζαν 16, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή της διαδικασίας.
Μεταξύ των 16 απόντων ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Χρήστου Τοκαμάνη και Παρασκευά Πατσουρίδη. Το δημοτικό συμβούλιο θα συνέλθει ξανά την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, και εφόσον και πάλι δεν υπάρξει απαρτία, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο που προβλέπει την εκλογή των τριών πλειοψηφούντων από την παράταξη του δημάρχου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, και από τις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας που συμμετέχουν με τον μεγαλύτερο αριθμό συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή των κ. κ. Τοκαμάνη και Πατσουρίδη.
Χατζηγιάννογλου: “εγωισμοί που δεν οδηγούν πουθενά”
Για «εγωισμούς που δεν οδηγούν πουθενά και μόνον προβλήματα δημιουργούν στον δήμο» έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή «Άκου να δεις» ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, σχολιάζοντας την απουσία των παρατάξεων των κ. κ. Τοκαμάνη και Πατσουρίδη από τη χθεσινή επαναληπτική ειδική συνεδρίαση. «Οι δύο παρατάξεις, αφού μας έκαναν την έκπληξη να συνεργαστούν στο θέμα της εκλογής προέδρου, τώρα είναι “θυμωμένοι” και δεν έρχονται…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγιάννογλου, προσθέτοντας ότι «αυτές οι πρακτικές δεν είναι σωστές και έχουν συνέπειες στη λειτουργία του δήμου, που εδώ και έναν μήνα, εξαιτίας της μη λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του δήμου, έχει σε εκκρεμότητα σημαντικά θέματα, υποχρεώσεις και πληρωμές.
Σχολιάζοντας, το επιχείρημα που, σύμφωνα με διαρροές, προβάλλουν οι δύο παρατάξεις, ότι, δηλαδή, δεν προσήλθαν λόγω της αναμονής τους επί της ένστασης που κατέθεσε ο κ. Εμμανουηλίδης, η εκλογή του οποίου, στις 9 Ιανουαρίου, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου εξήγησε ότι πέρα από το τι θα αποφασίσει η Αποκεντρωμένη για τον κ. Εμμανουηλίδη, υπήρχε επίσημη πρόσκληση για επαναληπτική ειδική συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τον νομοθέτη.
«Εάν δικαιωθεί ο κ. Εμμανουηλίδης, θα αναλάβει έτσι κι αλλιώς καθήκοντα προέδρου, ανεξάρτητα από το ποιος θα είχε εκλεγεί εχθές εάν προχωρούσε η διαδικασία. Εάν όμως δεν δικαιωθεί, το μόνο που θα έχουμε πετύχει είναι κι άλλη καθυστέρηση στην εκλογή προεδρείου», παρατήρησε ο κ. Χατζηγιάννογλου.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ
ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο