Πώς να χωρέσει; 

Την Κυριακή 12/9, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης «Τίνος Είσαι», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, η συνεργάτιδα της Art Traces Δρ. Αγνή Καραγιαννη προσέγγισε το προσφυγικό τραύμα και τις αναμνήσεις που έχουμε από τους προγόνους μας. Σε μια μαρτυρία, ενός βιβλίου, μια προσφυγόπουλα από τη Μ. Ασία λέει ότι διατάχθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

“Τι να πρώτο πάρεις μαζί σου; Πως μπορεί μια ζωή να χωρέσει σε ένα μποξά;”

Αλήθεια εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση της, τί θα παίρναμε μαζί μας; Ποιο είναι το πολυτιμότερό μας αντικείμενο και τι σημαίνει αυτό για μας;

Επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις κενές, για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 6955811332 ή 6934482149.

Οι δράσεις υλοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων για όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Τίνος Είσαι;» στο www.arttraces.org

Το εικαστικό δρώμενο εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο