Πόλος έλξης η νέα παιδική χαρά στο Πάρκο των Προσκόπων (photos)

Τι ζητούν οι γονείς για να γίνει ακόμη πιο λειτουργική

Πόλος έλξης είναι σε καθημερινή βάση η νέα παιδική χαρά στο Πάρκο των Προσκόπων, τα υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας όργανα της οποίας τοποθετήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ η επίσημη λειτουργία της ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες.
Από την πρώτη ημέρα, πολλοί γονείς με παιδιά κάθε ηλικίας την επισκέφθηκαν, καταδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης τέτοιων χώρων στην πόλη μας. Να σημειωθεί πως είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του Δήμου για την αναμόρφωση συνολικά 81 παιδικών χαρών σε όλη του την επικράτεια, ώστε να παρέχουν ασφαλείς συνθήκες στους μικρούς μας φίλους.
Για την παιδική χαρά στο Πάρκο Προσκόπων, η οποία εντάσσεται στο έργο της γενικότερης ανάπλασης του Πάρκου, έχουν εξασφαλιστεί όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας, ενώ στον χώρο έχουν εγκατασταθεί δύο παιδικές χαρές, μία για παιδιά μικρότερης ηλικίας και μία για μεγαλύτερα.

Σε ό,τι αφορά στα πρώτα σχόλια που έγιναν από γονείς που την επισκέφθηκαν με τα παιδιά τους, αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν καλύτερο φωτισμό στο χώρο, ιδιαίτερα προς την πλευρά που βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα του παρακείμενου καταστήματος εστίασης. Επίσης, προτείνεται οι κούνιες με το κάθισμα να τοποθετηθούν λίγο πιο ψηλά, ώστε να μην ακουμπούν τα πόδια των παιδιών στον τάπητα, ενώ χρειάζεται παρέμβαση και για τις κούνιες που τρίζουν. Ακόμη ένα θέμα είναι τα παγκάκια, που ζητείται να τοποθετηθούν περισσότερα, αλλά και ο περιβάλλων χώρος της παιδικής χαράς, που έχει ακόμη χώματα και πέτρες. Προβληματισμό εκφράζουν οι γονείς και για την έλλειψη σκιάς για τις ζεστές ημέρες, αλλά και δοχείων απορριμμάτων. Τέλος, υπάρχει μεγάλη αγωνία για το κατά πόσο ο χώρος θα παραμείνει σε καλή κατάσταση και δεν θα σημειωθούν σύντομα ζημιές από τους γνωστούς – αγνώστους…

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο