Πολλά αστείρωτα θηλυκά σκυλιά σε ποιμνιοστάσια εντόπισε κλιμάκιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ένα μεγάλο ποσοστό των αδέσποτων σκύλων προκύπτουν από ανεξέλεγκτες γέννες σε ποιμνιοστάσια – Στόχος των ελέγχων η εξάλειψη του φαινομένου και η ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τις υποχρεώσεις τους

Στα πλαίσια της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ελέγχους σε κτηνοτροφικές μονάδες (ποιμνιοστάσια), μία στη περιοχή του Απαλού και τρεις στην ευρύτερη περιοχή της Χιλής. Στον έλεγχο συμμετείχε η Δημοτική Αστυνομία, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος φιλοζωίας Ηλίας Δαστερίδης και η Σύμβουλος Κοινότητα Αλεξανδρούπολης κ.Σοφία Βαλαβάνη.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν επτά αστείρωτα θηλυκά, τα οποία και μπήκαν στο πρόγραμμα στειρώσεων και ένα το οποίο έχει περισυλλεγεί για περίθαλψη και στείρωση.
Έγιναν οι συστάσεις προς όλους τους κτηνοτρόφους ότι θα πρέπει να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στα ιδιόκτητα σκυλιά τους, να τα τσιπάρουν και να τα στειρώσουν. Επίσης σε όσους αδυνατούν οικονομικά να στειρώσουν τα σκυλιά τους, ο Δήμος μπορεί να τα εντάξει στο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων και να στειρωθούν δωρεάν. Οι μονάδες αυτές θα επανελεγχθούν και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο