Πόλη & Πολίτες: “Για τον κ. Ζαμπούκη τα μεγάλα έργα έγιναν μετά από παρθενογένεση”

Ενοχλημένη η παράταξη Λαμπάκη – Παρέμβαση κατά της κυβέρνησης από τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο

Την ενόχλησή της καταθέτει η παράταξη του τέως Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για την απουσία αναφοράς από τον Γιάννη Ζαμπούκη, κατά τα χθεσινά εγκαίνια μεγάλων έργων, στη συμβολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
“ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ.

 • LNG υγροποιημένο φυσικό αέριο
 • ΜΕΑ Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων
 • Ανατολικός Περιφερειακός
 • ΧΥΤΥ

Κατά Ιωάννη Ζαμπούκη όλα αυτά τα μεγάλα έργα έγιναν και εγκαινιάσθηκαν μετά από παρθενογένεση (?).

 • Χωρίς τον Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη του, δεν θα υπήρχε στην Αλεξανδρούπολη ΜΕΑ και ΧΥΤΥ. (χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων)
 • Το 2012 ο Βαγγέλης Λαμπάκης και η παράταξη του, εισηγήθηκε την έγκριση της υλοποίησης του (LNG) στο δημοτικό Συμβούλιο και πέρασε, στηρίζοντας το συνεχώς.
 • Ο αγώνας του τότε δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για την υλοποίηση του Ανατ. Περιφερειακού απόλυτα αποδεδειγμένη μετά την υλοποίηση από το Δήμο μας του Δυτικού Περιφερειακού και την σύνδεσή του.

ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ… ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ. Διότι η διεκπεραίωση της ολοκλήρωσης των (3) έργων ( επί των ημερών μας) έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου και για το LNG  δεν κατάλαβε τίποτα. ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ  ΖΑΜΠΟΥΚΗ. ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ δηλ. ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ … Τι λέτε κε Ζαμπούκη;”

Παρέμβαση από Σωκράτη Φάμελλο
 • “Ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε απόγνωση, λόγω της ταχείας αποδόμησής του από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας στο οποίο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πήγε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει αρχικά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης που έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επανασχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε την περίοδο 2015-2019” αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πέτη Πέρκα​. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας:
  “Δεν μας εκπλήσσουν φυσικά τα ψέματα και η «κοντή μνήμη» του κ. Μητσοτάκη, κάτι που επαναλήφθηκε σήμερα στα εγκαίνια της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης. Του υπενθυμίζουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ:
  -Ακυρώθηκε το δικό τους υπερδιαστασιολογημένο έργο απορριμμάτων στην  Αλεξανδρούπολη που προωθούσε με ΣΔΙΤ η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, σε αντίθεση και με τις ανάγκες του Έβρου αλλά και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  -Ολοκληρώθηκε ένας σύγχρονος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, όλοι  οι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί και η νομοθεσία με κεντρικό στοιχείο την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.
  -Τροποποιήθηκε (2017) η περιβαλλοντική άδεια, επανασχεδιάστηκε και εντάχθηκε το έργο ως δημόσιο στο ΕΣΠΑ (2017), δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση, με παρουσία του τότε Αναπλ.ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου (18.1.2019).
  Είναι λοιπόν προφανές ότι σε τίποτα δεν συνέβαλε στα σημερινά εγκαίνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η μονάδα δεν ήταν δική του δέσμευση, όπως ψευδώς δήλωσε σήμερα στα εγκαίνια. Εξάλλου το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ένταξη της καύσης των απορριμμάτων στη στρατηγική του και η υποχώρηση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, εφόσον έχει ναρκοθετηθεί με σκάνδαλα και ακραία σπατάλη δημόσιων πόρων για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Μητσοτάκη ότι επί των ημερών του εξελίσσεται ταχεία περιβαλλοντική υποβάθμιση στον Έβρο όπως η απένταξη από το ΕΣΠΑ του εμβληματικού έργου αποκατάστασης των μεταλλείων της Κίρκης, η κατάργηση των Φορέων διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου αλλά και του Φορέα Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντοκτόνου νόμου 4685/2020”

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο