«Πόλεμος» στο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο των συνεδριάσεων

Η αντιπολίτευση ζητά να υπάρχει και η δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης, πέρα από τη δια ζώσης συμμετοχή. Κόντρα Λαμπάκη – Καϊσα        

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης έγινε για ακόμη μία φορά το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, αυτή τη φορά για τον τρόπο των συνεδριάσεων, που τελευταία δεν περιλαμβάνει, πέρα από τη δια ζώσης συμμετοχή και τη συμμετοχή των συμβούλων μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Χάνω μεροκάματο, ακύρωσα 15 ραντεβού για να είμαι εδώ σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος και φυσικοθεραπευτής Στέλιος Βραχιόλογλου, ζητώντας από τον πρόεδρο του οργάνου Γιώργο Καϊσα να δεσμευθεί πως από εδώ και στο εξής θα δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στις συνεδριάσεις και μέσω τηλεδιάσκεψης, για όσους συμβούλους παράλληλα εργάζονται ή δεν μπορούν να μεταβούν στο Δημαρχείο, για οποιονδήποτε λόγο.

Το θέμα είχε προτάξει νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο έγγραφο αίτημα που είχε υποβάλει ο ίδιος πριν περίπου ένα μήνα, ώστε για λίγες μέρες, στα τέλη Αυγούστου, να μη διεξάγονταν συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου και οικονομικής επιτροπής, λόγω απουσίας πολλών συμβούλων σε θερινές διακοπές.

«Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα εύλογο αίτημα πολλών συναδέλφων, η παράταξη Ζαμπούκη με ανακοίνωσή της μας λοιδόρησε… Τελικά, τα θέματα εκείνης της συνεδρίασης δεν συζητήθηκαν ακόμη, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε τίποτα το κατεπείγον», ενώ για τη μη δυνατότητα συμμετοχής στα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, υπέθεσε πως «νομίζουν ότι έτσι θα αφαιρέσουν ένα κομμάτι από την πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί με το σύνολο της αντιπολίτευσης, για να μπορέσουν να περάσουν κάποια πράγματα που θέλουν, κάποια από τα οποία έχουν απορριφθεί στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα τροποποιήσεις στο τεχνικό πρόγραμμα… Αυτή η τακτική είναι χτύπημα στο στομάχι της δημοκρατίας…» ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Καϊσα, είπε: «Κύριε πρόεδρε, ξεπερνάτε τα όρια της υπομονής μας. Να κάνετε ορθή επανάληψη για το συμβούλιο της Τετάρτης, ώστε να περιλαμβάνεται η τηλεδιάσκεψη»

Ο κ. Καϊσας σημείωσε πως για να αποφασιστεί η διεξαγωγή μίας συνεδρίασης θα πρέπει να συνεννοηθεί ο πρόεδρος με τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς, ενώ επισήμανε πως ο κ. Λαμπάκης ήταν υπέρμαχος των δια ζώσης συνεδριάσεων. Τόνισε πως δεν μπορεί να δεσμευτεί χωρίς να συνεννοηθεί με το προεδρείο και έκανε λόγο για προβλήματα στον ήχο κατά τη διάρκεια των συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη. Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Λαμπάκη ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για τις πολύωρες συνεδριάσεις, κάτι που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση, ενώ στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι που είναι επιφορτισμένοι με το τεχνικό κομμάτι των τηλεδιασκέψεων έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι όταν γίνονται συνεδριάσεις, αυτές διαρκούν μέχρι τις 11 και 12 το βράδυ, με αποτέλεσμα να δεσμεύονται για πολλές ώρες, βρισκόμενοι μακριά από τις οικογένειές τους. Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης» Βαγγέλης Μυτηλινός σημείωσε πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και πως θα πρέπει να κάνει ο Δήμος άλλη μία απευθείας ανάθεση προς εταιρεία που να μπορεί να διαχειριστεί τις τηλεδιασκέψεις.
Ο κ. Λαμπάκης στη συνέχεια επέμεινε στη διεξαγωγή της συνεδρίασης της Τετάρτης με τηλεδιάσκεψη, ζητώντας και πάλι από τον πρόεδρο να δεσμευτεί για αυτό, δίχως όμως αποτέλεσμα, με τον κ. Καϊσα να εξηγεί πως με εγκύκλιο του Ιουνίου καταργήθηκαν οι τηλεδιασκέψεις, στη συνέχεια όμως, όπως παραδέχθηκε, επανήλθαν. «Είχαμε βολευτεί όλοι λίγο πολύ στις δια ζώσης συνεδριάσεις και το άφησα έτσι», είπε ο πρόεδρος, σημειώνοντας πως θα συνεννοηθεί με το προεδρείο για τον τρόπο συνεδρίασης της Τετάρτης.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο