Πολάκης: «Ανατριχιάζω στη σκέψη του τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτό το σύστημα Υγείας»

Για τον κορωνοϊό και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της πανδημίας μίλησε από την Ορεστιάδα ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας  

Σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι» και τοπικά ζητήματα που οι ίδιοι οι πολίτες έθεσαν, συζητήθηκαν την Τρίτη 23/6, στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Ορεστιάδα η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του κόμματος, με τη συμμετοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε πλάτη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού…», συμπληρώνοντας ότι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις που στήριξαν στο σύστημα Υγείας. «Ανατριχιάζω στη σκέψη του τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτό το σύστημα Υγείας που παραδώσαμε, με τα όποια προβλήματα…», σχολίασε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματος για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την υγειονομική κρίση, σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι πως «από το 2010 μέχρι το 2019, έμπαιναν στη χώρα, από τον τουρισμό, 18-27 δις ευρώ» και διερωτήθηκε εάν «φέτος θα μπουν 6 ή 7;». «Αυτό σημαίνει ύφεση κοντά στο 12% και για τον λόγο αυτό λέμε στην κυβέρνηση να “ρίξει” στην οικονομία από το “μαξιλάρι” των 37 δις που αφήσαμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη ζήτηση, Αν δεν κρατηθεί η ζήτηση, σε λίγους μήνες θα μπούμε σε τέτοιο σπιράλ ύφεσης, που δεν θα μας φτάνουν 40 και 50 δις ευρώ”, εκτίμησε ο κ. Πολάκης.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που υπήρξαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με την αυτονόμηση και την ενίσχυσή του με προσωπικό, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του εχθές, από την Ορεστιάδα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. «Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου το στηρίξαμε και το παραδώσαμε τον Ιούλιο του 2019 με ταμειακά διαθέσιμα άνω των 6,5 εκ. ευρώ, το ενισχύσαμε με περισσότερους από 10 γιατρούς και με υπόλοιπο προσωπικό 20 ατόμων περίπου», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε πως του «προξένησε άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι παρότι περιλαμβάνονταν στα 19 νοσοκομεία για τα οποία υπήρχε προγραμματισμός λειτουργίας νέου αξονικού 16 τομών, το μηχάνημα, τελικά, εγκαταστάθηκε πριν από δύο μήνες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο διαθέτει αξονικό 64 τομών». Είναι ένα θέμα για το οποίο «θα πρέπει να αντιδράσει και η τοπική κοινωνία», σχολίασε ο κ. Πολάκης. Όσον αφορά τη Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί και να συνδεθεί με το νοσοκομείο της πόλης, «διότι δεν υπάρχει καλύτερη θωράκιση μιας ακριτικής περιοχής, από τη δημιουργία όρων που θα κρατήσουν και θα φέρουν νέο κόσμο στην περιοχή».

Από την πλευρά της, η βουλευτής του κόμματος Νατάσα Γκαρά μίλησε για το «εμπροσθοβαρές πρόγραμμα ενίσχυσης της πραγματικής παραγωγής και οικονομίας, που σύστησε ο ΣΥΡΙΖΑ». Η ίδια, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι «ο Παύλος Πολάκης ήταν εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου», ενώ χαρακτήρισε τιμητικό το γεγονός ότι το προσωπικό του νοσοκομείου, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «αναγνώρισε τη διαφορά που υπήρξε μεταξύ της περιόδου 2012-2014, κατά την οποία παρατηρήθηκε μεγάλη εκροή προσωπικού, με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας, παρά τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς που επέβαλαν τα μνημόνια, ήταν εμφανής η ενίσχυση του συστήματος Υγείας». Αναφερόμενη γενικότερα στα θέματα του Έβρου, όπως αυτά αναδεικνύονται και από την τοπική κοινωνία, η κα. Γκαρά τόνισε ότι η περιοχή, «που περνά μία διπλή κρίση, όχι μόνο λόγω του κορωνοϊού και της φτωχοποίησης που προέρχεται από την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά και λόγω της ανασφάλειας που έχει προκληθεί από την προκλητικότητα της Τουρκίας, στα σύνορά μας, χρειάζεται πραγματική θωράκιση, με ενεργό οικονομικά πληθυσμό, με την παρουσία ανθρώπων που θα επενδύουν, θα δουλεύουν, θα σπουδάζουν και θα ζουν στην περιοχή…».

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο