Πιθανό το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων

Πακέτο νέων, αυστηρότερων μέτρων για τη βόρεια Ελλάδα εξετάζουν κυβέρνηση και επιδημιολόγοι

Εντείνεται η αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Τα χθεσινά δεδομένα, με περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα, την περαιτέρω αύξηση στις νοσηλείες σε ΜΕΘ και τους 60 θανάτους ασθενών με COVID-19, κατέδειξαν ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν εδώ και δεκατρείς ημέρες θα χρειαστούν χρόνο ακόμη για να αποδώσουν και να καταγραφεί δραστική πτώση των επιδημιολογικών δεικτών.

Χθες ανακοινώθηκαν 3.209 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 905 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου η επιδημία παραμένει, 564 στην Αττική, 207 στη Λάρισα και 166 στην Πέλλα. Οπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο “κόκκινο”». Μεταφέροντας τις ανησυχίες του καθηγητή Ιατρικής και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή των πολιτών των Γρεβενών, της Πέλλας, της Δράμας, της Πιερίας, της Λάρισας, της Φλώρινας, της Χαλκιδικής και του Εβρου.

Πακέτο νέων μέτρων στο τραπέζι για τη Βόρεια Ελλάδα

Πάντως, στην περίπτωση που οι τάσεις αποκλιμάκωσης του επιδημιολογικού φορτίου δεν κριθούν επαρκείς από την ομάδα των επιστημόνων η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των παρεμβάσεων που εξετάζονται είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών και των ελέγχων στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων.

Και αυτό επειδή η κινητικότητα κυρίως των εργατών γης θεωρείται υγειονομική βόμβα και φαίνεται να συνιστά τον υπ’ αριθμό ένα αστάθμητο παράγοντα στην προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της διασποράς.

Για τον ίδιο λόγο θεωρείται σίγουρο ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι των εισροών στα χερσαία σύνορα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και η σκέψη για «σφράγισμά» τους. (Καθημερινή – φωτ. INTIME NEWS)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο