Πιθανά ανταλλάγματα ‘βλέπει’ η Περιφερειακή Σύνθεση πίσω από την ανεξαρτητοποίηση συμβούλου της

“Οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως προβαίνουν και δυστυχώς αναλώνονται σε χρονοβόρες αψιμαχίες, που ακυρώνουν καλόπιστες προσπάθειες” αναφέρει ο Τζιχάν Ιμάμογλου

 

Έναν σύμβουλο λιγότερο μετρά από τη Δευτέρα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ “Περιφερειακή Σύνθεση”, με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Ιμάμογλου Τζιχάν “διαχώρισε τη θέση του” και ανεξαρτητοποιήθηκε, καθώς δεν συμφωνεί με τον τρόπο που ασκείται αντιπολίτευση, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του. Η “Περιφερειακή Σύνθεση”, απαντώντας στην κίνησή του αυτή, κάνει λόγο για πιθανά ανταλλάγματα και μεταγραφές που, όπως τονίζει, “ευτελίζουν πρόσωπα”.

Αναλυτικά, το σχόλιο της παράταξης Τοψίδη:

“Ο κος Τζιχάν Ιμάμογλου επέλεξε μία προσωπική πορεία, η οποία ευχόμαστε να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων (αν και διατηρούμε επιφυλάξεις).

Η φερόμενη ως «αιτία» για την ανεξαρτητοποίησή του είναι ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης, στην οποία ως και σήμερα (!) δήλωνε με κάθε τρόπο την συμφωνία και την συναίνεσή του, στα πλαίσια της παράταξής μας!

Στην πολιτική σκοπός είναι ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση των αναγκών του κι όχι οι προσωπικές πορείες ή οι μεταγραφές. Αυτές δεν επιλύουν προβλήματα αλλά αντίθετα δημιουργούν παραπολιτικά, χαρακτηρίζουν και ευτελίζουν πρόσωπα.

Η παράταξή μας συνεχίζει την προσπάθειά της με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, των νέων, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών αλλά και των ανέργων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποδοκιμάζοντας έμπρακτα αυτές τις πρακτικές”. 

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Ιμάμογλου Τζιχάν

Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο μας, πολεμώντας την πανδημία και την οικονομική κρίση και δη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου στην ενεργή αντιπολίτευση διαπιστώνω ότι οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως προβαίνουν και δυστυχώς αναλώνονται σε χρονοβόρες αψιμαχίες, που ακυρώνουν καλόπιστες προσπάθειες δημιουργικής και αποτελεσματικής επίτευξης κοινών στόχων. Χωρίς ιδιαίτερη προοπτική αλλά και ουσιαστική προσφορά για τον τόπο μας, παραμερίστηκε η επιτακτικότητα της συνεργασίας που απαιτούν οι καιροί.

Νοιώθοντας ένα τεράστιο χρέος στους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν, οι οποίοι δικαίως περιμένουν κάθε δυνατή προσπάθειά μου εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά  και να αρθρώσουμε άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το καλό των πολιτών μας, διαχωρίζω τη θέση μου από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή μου. 


0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο