ΠΓΝΑ: Νέες κλίνες για παιδιά και προσλήψεις υποσχέθηκε η Υφυπουργός Υγείας

Δημιουργία ειδικότητας νοσηλευτικής για την ψυχική υγεία
Την δημιουργία νοσοκομειακής κλινικής για παιδιά με ψυχικά προβλήματα, με έντεκα κλίνες στο Νοσοκομείο το οποίο θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και την ενίσχυση εξωνοσοκομειακών δομών σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές ανακοίνωσε χθες από την Αλεξανδρούπολη η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη. Παράλληλα δεσμεύτηκε για ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και για αυτό τον λόγο όπως είπε «θα δημιουργήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα ειδικότητα νοσηλευτικής η οποία θα παρέχεται μέσα στο νοσοκομείο προκειμένου να έχουμε εξειδικευμένους νοσηλευτές για την ψυχική υγεία.»
«Δημιουργούμε αυτήν την κλινική καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ για να μην διακομίζονται περιστατικά σε άλλες περιφέρειες,» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ράπτη.

Η κ. Ράπτη χθες το πρωί επισκέφτηκε τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΑ, την Ψυχιατρική Νοσηλευτική Μονάδα, τον ΟΚΑΝΑ, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο όπου και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Π.Γ.Ν.Α ,τις δυνατότητες τις ανάγκες αλλά και προοπτικές που υπάρχουν. Στη συνέχεια συνομίλησε με τον Διοικητή Ευάγγελο Ρούφο και τις Πρυτανικές αρχές για τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου.

Την ικανοποίηση του από την επίσκεψη της υφυπουργού στο νοσοκομείο εξέφρασε σε δηλώσεις του ο διοικητής Ευάγγελος Ρούφος. (ΕΡΤ Ορεστιάδας)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο