ΠΓΝΑ: Μόλις 50 προσλήψεις νοσηλευτών, την στιγμή που έφυγαν πάνω από 80

«Αδικαιολόγητοι οι πανηγυρισμοί που είδαμε, την στιγμή που έχουμε τόσες ελλείψεις, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αναστολών», τονίζει το μέλος του ΣΥΚΝΕ Χριστόδουλος Μεντίζης

Της Κικής Ηπειρώτου

Για αδικαιολόγητους πανηγυρισμούς από ορισμένους, αναφορικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας για 79 προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, έκανε λόγο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ) κ. Χριστόδουλος Μεντίζης.
Πιο αναλυτικά, οι θέσεις που εξαγγέλθηκαν έχουν ως εξής:
Για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 50 νοσηλευτές:
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: 5
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: 35
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 10
Για το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου 29 νοσηλευτές:
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: 2
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: 12
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 15

“Δεν είναι για πανηγύρια”
Μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ ο κ. Μεντίζης σημείωσε πως «η κατάσταση δεν είναι για να πανηγυρίζουν ορισμένοι, ειδικά από την στιγμή που τον τελευταίο χρόνο συνταξιοδοτήθηκαν 53 συνάδελφοί μας, ενώ περίπου 30 ακόμη είναι σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού».
Σύμφωνα με τον κ. Μεντίζη, οι 50 προσλήψεις για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι ελάχιστες μπροστά στις 150 προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν για νοσοκομεία σχεδόν ίδιας δυναμικής, με μεγαλύτερες δυσκολίες φυσικά, όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ, όπου ανακοινώθηκαν 150 προσλήψεις. Επιπλέον, όπως παρατηρεί, σχεδόν ίδιος αριθμός προσλήψεων με το ΠΓΝΑ ανακοινώθηκε για μικρότερα νοσοκομεία, όπως της Καβάλας και της Δράμας.
«Δεν είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, να πανηγυρίζουμε για τις 50 προσλήψεις, οι οποίες θα γίνουν με ενισχυμένη μοριοδότηση, χωρίς ταυτόχρονη ανανέωση επικουρικών. Δυστυχώς, εάν τα σενάρια επιβεβαιωθούν και έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέο κύμα κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, θα βρεθούμε και πάλι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με τους εργαζόμενους να δεινοπαθούν».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο