ΠΓΝΑ: Δύο νέες εισαγωγές από την Αλεξανδρούπολη

Πανελλαδικά, έχουν ήδη καλυφθεί οι μισές διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
Δυο εισαγωγές από την Αλεξανδρούπολη σημειώθηκαν εχτές στο νοσοκομείο Αναφοράς. Πρόκειται για μια 55χρονη και έναν 70χρονο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 21 ασθενείς. Από αυτούς οι 15 είναι στην covid-19, οι 2 στη ΜΕΘ και 4 στη ΜΕΛ.
Εντωμεταξύ, ολοένα και πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρας αλλά και τους αριθμούς των συμπολιτών μας που μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία για νοσηλεία.Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας συνολικά 922 άτομα νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα 119 σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Αυτό «μεταφράζεται» ότι ήδη έχει καλυφθεί το 1/3 των κλινών για covid και οι μισές περίπου κλίνες ΜΕΘ. Από το σύνολο το νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, οι 74 είναι σε νοσοκομεία της Αττική καταλαμβάνοντας πάνω από το 50% των συγκεκριμένων κλινών. Παράλληλα χθες συνολικά οι διασωληνωμένοι στη χώρα προσέγγισαν τους 100, δηλαδή κοντά στο ρεκόρ που έχει καταγραφεί. Να αναφέρουμε ακόμη πως σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν και οι νέες εισαγωγές λόγω κορονοϊού φτάνοντας τις περίπου 90.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο