Πεζοπορία από τον Δρομέα Θράκης στο μονοπάτι των Κουμαριών στον Άβαντα

Θέλετε να δείτε τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό που δημιουργεί κάθε Δεκέμβρη η φύση προσφέροντας μας το πιο μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο τοπίο;
Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε στην επόμενη πεζοπορία που διοργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο αθλητικός σύλλογος Δρομέας Θράκης, στο μονοπάτι των Κουμαριών στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για μία διαδρομή που αγαπάνε ιδιαίτερα η Κική Τσακαλδήμη και ο Δημήτρης Κωστόπουλος και δεν έχασαν την ευκαιρία να προτείνουν ώστε να έχετε τη μοναδική ευκαιρία, όλοι όσοι ακολουθήσετε, να θαυμάσετε τους κατακόκκινους καρπούς των κουμαριών που κρέμονται από τα κλωνάρια του δέντρου δημιουργώντας την αίσθηση πως η φύση στολίστηκε για να γιορτάσει μαζί μας τα Χριστούγεννα.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά με καλή φυσική κατάσταση.

Η απόσταση είναι λιγότερο από 6 χιλιόμετρα ενώ η υψομετρική διαφορά δεν ξεπερνάει τα 240 μέτρα. Αυτό κάνει την διαδρομή ευχάριστη χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίας επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να εστιάσουν στην ομορφιά της φύσης.
Εθελοντές του χωριού Άβαντα σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Χατζηγεωργίου και το Δασαρχείο έχουν φροντίσει ώστε το μονοπάτι να είναι ανοιγμένο και εύκολα προσβάσιμο ώστε να απολαύσετε το μονοπάτι μέσα από το κατάφυτο δάσος με τις κουμαριές.
Σημείο εκκίνησης είναι ο χώρος αναψυχής Αισύμης, όμως για όσους δεν γνωρίζουν το σημείο θα δώσουν ραντεβού νωρίτερα στην πλατεία του Άβαντα, στην εκκλησία στις 9:00 π.μ. Η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας, προαιρετικά Ταβέρνα ή Καφέ στον Άβαντα.
Φορέστε την Χριστουγεννιάτικη σας διάθεση και δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας.
Διά ζώσης εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” (5:00 – 8:00 μ.μ. καθημερινές).
Η οικονομική συμμετοχή ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο, 10 ευρώ το ζευγάρι (ή γονέας με 1 παιδί) και 5 ευρώ για κάθε παιδί.
Τα χρήματα μπορεί να κατατίθενται, στον λογαριασμό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΦΕΑ, που έχει την επιμέλεια της δράσης (GR72 0172 3560 0053 5609 5506 493), στην τράπεζα Πειραιώς. Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα παρακαλούμε να προστεθεί το επιπλέον κόστος στην ίδια κατάθεση.
Αρχηγοί αποστολής: Κική Τσακαλδήμη και Δημήτρης Κωστόπουλος.
Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)
Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
  • πιστοποιητικό νόσησης που θα πρέπει να είναι σε ισχύ, δηλαδή εντός 6 μηνών από τη εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσησης.
  • αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου (RT-PCR) μπορεί να γίνεται έως 72 ώρες πριν την πεζοπορία.
  • αρνητικό τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως και 48 ώρες πριν.
  • Οι ανήλικοι συμμετέχοντες αρκεί να επιδείξουν αρνητικό self test 24 ωρών.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!
Σημείωση: Η πεζοπορία στους Αγίους Θεοδώρους θα μεταφερθεί σε μελλοντική ημερομηνία καθώς λόγω των πρόσφατων βροχών η πρόσβαση στο σημείο είναι δυσπρόσιτη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο