Πετρέλαιο θέρμανσης – Βενζίνη: Ερχονται αυξήσεις στις τιμές

Ασμάτογλου: «Οποιος θέλει να βάλει πετρέλαιο θέρμανσης ας το κάνει μέχρι τέλος του χρόνου»

Σε ανοδική πορεία θα  βρίσκονται από σήμερα, και πάλι, οι τιμές των καυσίμων, καθώς έπειτα από μία περίοδο που υπήρχε πτώση, τόσο η βενζίνη όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένεται να είναι ακριβότερα. Μάlιστα ο πρόεδρος των πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου προέτρεψε τους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης να το κάνουν μέχρι και το τέλος του μήνα που είναι σε ισχύ τόσο η επιδότηση όσο και η οριζόντια μείωση.
Από σήμερα έχουμε αυξήσεις. Τελικά η κατάσταση δεν είναι προβλέψιμη. Χθες θα υπολογίζαμε πως θα είχαμε μέσα στην εβδομάδα μικρή μείωση στη βενζίνη και αύξηση στο πετρέλαιο, αλλά τελικά υπάρχει αύξηση και στα δύο. Οι μέσες τιμές στη βενζίνη είναι κάτω από το 1,90 στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιγότερα από τα 2 ευρώ στην υπόλοιπη Ελλάδα» ανέφερε αρχικά ο κ. Ασμάτογλου στο OPEN.
Και συνέχισε προτρέποντας τον κόσμο «Να βάλουν πετρέλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, γιατί δεν ξέρουμε τι αυξήσεις θα έχουμε. Τώρα υπάρχει η επιδότηση από τα διυλιστήρια ενώ μέχρι και τις 31/12 υπάρχει και η κρατική οριζόντια μείωση που δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί. Τώρα το πετρέλαιο είναι στο 1,07, αν φύγουν οι παρεμβάσεις θα πάει στα 1,32 που είναι βέβαια χαμηλότερο από το 1,40 στην αρχή της περιόδου. Αλλά σε κάθε περίπτωση ας εφοδιαστούν με πετρέλαιο».
reader.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο