Περιζήτητο το νέο σχολικό συγκρότημα στο ΚΕΓΕ 

Θα στεγάσει Γυμνάσιο και Δημοτικό ή Γυμνάσιο και Λύκειο;  «Θα ήταν έγκλημα να μην στεγαστεί το 2ο ΓΕΛ στο ΚΕΓΕ» λέει ο προϊστάμενος της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Σ. Αποστολακούδης 

4ο Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο με δύο περιζήτητες ειδικότητες αποκτά η Αλεξανδρούπολη  

Της Κικής Ηπειρώτου 

Περιζήτητο είναι το νέο σχολικό συγκρότημα που κατασκευάζεται στην περιοχή του ΚΕΓΕ και που αποτελείται από δύο σχολικές μονάδες. Μέχρι στιγμής είναι βέβαιο ότι το ένα κτίριο θα στεγάσει το νέο 6ο ημερήσιο Γυμνάσιο, ενώ το δεύτερο φαίνεται πως το διεκδικούν τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έβρου. 

Η Δευτεροβάθμια έχει υποβάλλει τις προτάσεις της για έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό που είναι ανάγκη να υπάρξει, αναφορικά με την σχολική στέγη στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, που είναι ο φορέας που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, έχει προταθεί το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ να στεγαστούν στο νέο κτίριο που δρομολογεί ο Δήμος στο πάρκο Αλτιναλμάζη, και στα κτίρια που σήμερα φιλοξενούνται τα ΕΠΑΛ να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας, καθώς έχει σημασία τα μικρά παιδιά να φοιτούν σε σχολεία μέσα στον αστικό ιστό και όχι περιφερειακά αυτού.  

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, αυτή την περίοδο, βρίσκεται το νέο σχολικό συγκρότημα στο ΚΕΓΕ, το οποίο εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2021. Στο ένα κτίριο έχει αποφασιστεί πως θα στεγαστεί το νέο 6ο ημερήσιο Γυμνάσιο, οι μαθητές του οποίου (που θα προέλθουν από το 10ο, 11ο και κάποιοι από το 9ο Δημοτικό) όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες, τους πρώτους μήνες της νέας σχολικής περιόδου θα φιλοξενηθούν στο κτίριο του πρώην ΠΕΚ, στην αυλή των Γυμνασίων.  

Για το δεύτερο κτίριο, δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση. Η Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Στέργιο Αποστολακούδη, προτείνει να στεγαστεί εκεί το 2ο Γενικό Λύκειο. Μάλιστα, όπως αναφέρει στη «ΓΝΩΜΗ», «θα ήταν έγκλημα αν οι δύο σχολικές μονάδες του ΚΕΓΕ δεν αποδοθούν σε Γυμνάσιο και Λύκειο». 

Όπως σημειώνει,  γίνονται προσπάθειες από την Πρωτοβάθμια για να ιδρυθεί και στην πράξη (μια και στα χαρτιά έχει ιδρυθεί εδώ και χρόνια) το 13ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και στα Δημοτικά, η κατάσταση είναι ασφυκτική.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Αποστολακούδης, στην περιοχή του ΚΕΓΕ, λειτουργούν ήδη τρία Δημοτικά Σχολεία. «Θα ήταν έξω από κάθε λογική να λειτουργήσει κι άλλο Δημοτικό σε αυτή την περιοχή».  

sxol

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών που τελειώνοντας το Γυμνάσιο και επιλέγουν κάποιο Επαγγελματικό Λύκειο για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους. Το ενδιαφέρον αυτό οδήγησε τα Υπουργεία παιδείας και Οικονομικών στην απόφαση να ιδρυθούν 7 νέα Επαγγελματικά Λύκεια σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης, που εκτός από τα ημερήσια 1ο και 2ο και το εσπερινό 3ο ΕΠΑΛ, από τη νέα σχολική χρονιά θα αποκτήσει και 4ο ημερήσιο ΕΠΑΛ.  

Οι ειδικότητες στις οποίες θα εκπαιδευτούν οι μαθητές που θα επιλέξουν το 4ο ΕΠΑΛ είναι αυτές της Διοίκησης & Οικονομίας και της Πληροφορικής. Το 4ο ΕΠΑΛ θα στεγαστεί προσωρινά σε ένα κτίριο, που βρίσκεται μεταξύ του 2ου και του 3ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολικών κτιρίων στην περιοχή του ΚΕΓΕ και σύμφωνα με την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, το 2ο ΓΕΛ θα μπορεί να μεταστεγαστεί εκεί και στους χώρους του να εγκατασταθεί οριστικά το 4ο ΕΠΑΛ.  

«Οι εγγραφές μπορούν να γίνονται κανονικά και για το 4ο ΕΠΑΛ μέσα από το e-eggrafes» είπε στη «ΓΝΩΜΗ» ο κ. Αποστολακούδης. «Πιστεύουμε πως φέτος θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλους τους μαθητές. Πέρυσι, αρκετοί δεν κατάφεραν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που είχαν επιλέξει, καθώς δεν είχαμε χώρους. Φέτος, θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των μαθητών που επιλέγουν τα ΕΠΑΛ». 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του