«Περισσότερο σεβασμό κ. Μητσοτάκη» – Ξεχειλίζει η οργή από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Ο Πρωθυπουργός τους κατηγόρησε για «εργαλειοποίηση» μετά τη μήνυση που κατέθεσαν

«Εργαλειοποιούμε εμείς το θέμα των Τεμπών;» αντιδρούν οργισμένα από τον «Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023» μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προκάλεσε σάλο. Η δήλωση – υπόδειγμα αμετροέπειας και αλαζονείας από τον κ. Μητσοτάκη έγινε κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο κ. Μητσοτάκης, έφτασε στο σημείο να προσβάλει τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών μιλώντας για εργαλειοποίηση του θέματος: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», όπως είπε.
«Αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει αθώος από όλη αυτή την ιστορία, είναι πολύ εύκολο να το αποδείξει. Να παραιτηθεί από την ασυλία του και να αφεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς να τον κρίνουν. Αν νομίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι υπουργοί του, ο ίδιος που ήξερε τόσα χρόνια τι γινόταν…», δηλώνει στο iEidiseis ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023».
«Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν», τονίζει και καθώς μιλά ξεχειλίζει από οργή. «Εγώ είμαι Καραμανλικός, για να ξέρετε», σπεύδει να σημειώσει και ευθύς αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν στις Σέρρες κατά του τέως υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή, την περασμένη Κυριακή (14/5). «Στην οδό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μπροστά στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αυτό που συνέβη. Φώναζαν: «Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή – το μόνο που τ’ αξίζει είναι η φυλακή». Υπάρχει πιο μεγάλη ντροπή από αυτό για κάποιον πολιτικό;», αναρωτιέται και προσθέτει: «Είναι εργαλειοποίηση η δική μας μήνυση ή αυτοί που τον δέχτηκαν στο κόμμα τους και τον έχουν για να τον ξαναβάλουν πάλι να σκοτώσει κι άλλους ανθρώπους; Ποια είναι η εργαλειοποίηση;». Και αναφέρεται στους υπεύθυνους που κατονομάζονται στη μήνυση του συλλόγου:
«Που ήξεραν τόσα χρόνια ότι ο σιδηρόδρομος είναι σε αυτό το χάλι και μέσα στη Βουλή έλεγαν «ντροπή που μιλάτε για θέματα ασφαλείας»… Που δεν έχει ντροπή ο Καραμανλής, να βγει και να ζητήσει μια ειλικρινή συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών, από τους τραυματίες και όλο τον κόσμο, που τον δούλευε. Ακόμα και σήμερα δεν είναι «σφραγισμένος» ο σιδηρόδρομος. Η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων τι κάνει; Είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια. Εργαλοποιούμε εμείς; Θα βρούμε τρόπο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στον σιδηρόδρομο, πείτε στον κ. Μητσοτάκη».

«Να κάνουμε debate με τον κ. Μητσοτάκη για τα Τέμπη»
Σημειώνει δε, ότι ο σύλλογος θα κινήσει διαδικασίες στην ευρωπαϊκή αρχή ασφάλειας σιδηροδρόμων προκειμένου να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί πράγματι είναι «οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα κατάλληλοι ή όχι. Δεν θα έπρεπε να κινούνται σήμερα, τουλάχιστον για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Και δεν είναι εργαλειοποίηση η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών», τονίζει. «Ό,τι ώρα θέλει ο κ. Μητσοτάκης μπορούμε να κάνουμε προσωπικό debate για τα Τέμπη. Και όποιος πολιτικός, να βγει και να με αντιμετωπίσει δημόσια, εμένα προσωπικά και οποιονδήποτε που λέει ότι «εργαλοποιεί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές την τραγωδία των Τεμπών».
Όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης, στη μήνυσης αναφέρονται 16 με ονοματεπώνυμο. «Η μήνυση δηλώνει την παρουσία μας και ότι δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί οι άνθρωποι οι 16 που αναφέρονται στη μήνυση με ονοματεπώνυμο είναι αναλώσιμοι. Αναλώσιμοι για το κόμμα τους, τις κυβερνήσεις τους και τις εταιρείες που δουλεύουν. Αύριο θα είναι ένας άλλος Διευθύνων Σύμβουλος, ένας άλλος Γραμματέας, άλλος θα είναι Υπουργός, άλλος θα είναι Υφυπουργός. Είναι αναλώσιμοι! Ξέρετε ποιοι είναι αναντικατάστατοι κ. Μητσοτάκη; Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν – δολοφονήθηκαν στα Τέμπη είναι αναντικατάστατοι για όλο τον ελληνικό λαό. Αυτοί που είναι στα νοσοκομεία, στις εντατικές, είναι αναντικατάστατοι. Αυτοί που επέβαιναν στο τρένο και έχουν ψυχικά τραύματα – δεν πρόκειται να γιατρευτούν ποτέ – είναι αναντικατάστατοι. Αυτοί που είναι μηνυόμενοι είναι ένα τίποτα – είναι αναλώσιμοι. Και δεν φοβόμαστε κανέναν», σημειώνει με ένταση.
«Μιλήσαμε με τον κ. Ανακριτή για τη μήνυση. Περιμένουμε οι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους», καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Συγγενής θύματος για Μητσοτάκη: Προσβάλει με όσα λέει
Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει χάσει τον αδελφό του στο δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν είναι μεταξύ όσων έχουν υπογράψει τη μήνυση του συλλόγου, αλλά δηλώνει οργισμένος μετά την τελευταία δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη. ”Αυτό που έχω να πω για τη δήλωση του πρωθυπουργού, αλλά και τις προηγούμενες που έχει κάνει, είναι ότι χρησιμοποιεί λέξεις που είναι πολύ προσβλητικές. Επιλέγει να μιλά για θυσία, αστοχία και τώρα για εργαλειοποίηση, προκειμένου να αναφερθεί σε ένα θέμα που χρειάζεται περισσότερο σεβασμό», τονίζει μιλώντας στο iEidiseis και προσθέτει: «Το να κάνει μια οικογένεια μήνυση κατά παντός υπευθύνου, όπως και κατά συγκεκριμένων υπεύθυνων, είναι δικαίωμά της. Είναι μια διαδικασία, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχεις για να βρεις δικαιοσύνη: Να καταθέσεις μήνυση εναντίον αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι».

Τι είπε ο Μητσοτάκη για τα Τέμπη και τη μήνυση των συγγενών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πολλές φορές κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους δεν μπόρεσε να κρύψει την αλαζονεία του εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος για τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος 17 προσώπων -εκ των οποίων πολιτικοί, υπουργοί και του ιδίου- οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες συμπεριφορές» και είδε «εργαλειοποίηση». Ειδικότερα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ANT1 ρωτήθηκε για τη μήνυση σχολίασε: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές». Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πριν από λίγο, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να πει ότι οι συγγενείς των θυμάτων εργαλειοποιούν την τραγωδία στα Τέμπη.
ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του