Περιπέτεια στα χιόνια για οικογένεια από το Σουφλί

Για ένα «δύσκολο περιστατικό» έκανε λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, Κώστας Κουκουλωμάτης

Για ένα «δύσκολο περιστατικό» έκανε λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, Κώστας Κουκουλωμάτης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, αναφερόμενος στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μίας τριμελούς οικογένειας που ξεκίνησε για μία κυριακάτικη βόλτα από το Σουφλί και «χάθηκε» στη διαδρομή ανάμεσα στις Τρεις Βρύσες και την Καλλιθέα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουλουλωμάτης, η οικογένεια κινούνταν με το αυτοκίνητό της «χαμένη» επί 1,5 ώρα, σε περιοχή που δεν είχε σήμα και μέσα σε πυκνή χιονόπτωση. Ο άνδρας αποφάσισε να κινηθεί πεζός προς ένα σημείο όπου υπήρχαν ανεμογεννήτριες, αναζητώντας σήμα για να ειδοποιήσει για βοήθεια. Κάλεσε το 112 και η Πυροσβεστική έλαβε σήμα γύρω στις 5 το απόγευμα.
Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς δεν υπήρχε σαφές στίγμα, και περίπου στις 8:30 το βράδυ η οικογένεια βρέθηκε κοντά σε ένα ρέμα. «Καταφέραμε να τους προσεγγίσουμε 1,5 ώρα μετά τον εντοπισμό τους», ανέφερε ο κ. Κουκουλωμάτης, καθώς, όπως είπε, αφενός ο δρόμος γύρω από τις Τρεις Βρύσες είναι δύσκολος αφετέρου επικρατούσε χιονοθύελλα στη συγκεκριμένη περιοχή. Τελικά, μετά από πολύωρη προσπάθεια, η οικογένεια διασώθηκε με τη βοήθεια των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και επέστρεψε στο σπίτι της.
«Ήταν μία άσχημη περιπέτεια για τους ανθρώπους, διότι ξεκίνησαν να πάνε το παιδί τους στα χιόνια για να χαρεί, και κατέληξε όπως κατέληξε, ευτυχώς όλα πήγαν καλά», σημείωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζοντας ότι «ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, καλό είναι να επιλέγεται μόνο το ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο».
ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του