Περιφέρεια ΑΜΘ: Τι δείχνει δημοσκόπηση του airetos.gr

 Ανεργία και μεταναστευτικό τα δύο σημαντικότερα προβλήματα για την τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης. Το 83,5% ζητά ακομμάτιστο Περιφερειάρχη
Σχεδόν 5 στους 10 συμμετέχοντες σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για λογαριασμό της ιστοσελίδας airetos.gr, δήλωσαν ότι δεν θα ψήφιζαν τον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, ενώ 3 στους 10 θα του έδιναν την ψήφο τους.

Την ίδια στιγμή, η ανεργία και το μεταναστευτικό είναι τα δύο προβλήματα που απασχολούν περισσότερο την τοπική μας κοινωνία.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6.848 άτομα από όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν τη δυναμική του πρώτου γύρου και δεν αποκλείουν να υπερψηφιστεί ένας από τους εν ενεργεία περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο, καθώς η εκλογική μάχη εκεί καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και συμμαχίες.

Σε όλες τις περιφέρειες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει περισσοτέρους πόρους, συγκεκριμένο αριθμό θητειών, ένα μέρος της φορολογίας να πηγαίνει απευθείας στην Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης να μην εκφράζει αυστηρά τον κομματικό του φορέα.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο