«Περήφανος αν τα παιδιά μου “φορέσουν” τα μετάλλια της ανθρωπιάς & της αλληλεγγύης»

«Θα ήμουν υπερήφανος αν «φορέσουν» τα μετάλλια της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Αυτά είναι τα σημαντικότερα μετάλλια της ζωής, τα άλλα είναι απλώς ύλη».

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκη συγγενείς και φίλοι στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον δυο φορές αργυρό Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 43 ετών, μετά από διετή και γενναία μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου.
Πλήθος κόσμου αφήνει λουλούδια στο γυμναστήριό του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Η σορός του θα εκτίθεται προς χαιρετισμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης από τις 3 το μεσημέρι, ενώ στις 4 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.
Η οικογένεια απευθύνει θερμή παράκληση, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη μνήμη του, σε ιδρύματα

Περήφανος αν τα παιδιά μου «φορέσουν» τα μετάλλια της ανθρωπιάς & της αλληλεγγύης
Το συγκλονιστικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα και η τελευταία του επιθυμία να δώσει σε δημοπρασία τα ολυμπιακά του μετάλλια για να βοηθήσει παιδιά, έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση. Λίγους μήνες πριν, τον Απρίλη του 2022, μιλώντας στο Onsports και την Μαρία-Γιώτα Μαστορέλη, είχε πει για τα παιδιά του:

«Πριν μερικά χρόνια απαντούσα πως θα μου άρεσε πάρα πολύ και θα ήμουν υπερήφανος. Σήμερα αρκετά χρόνια αργότερα, που έχουν αλλάξει τόσο οι συνθήκες ζωής και η κοινωνία μας, αλλά και επειδή σε προσωπικό επίπεδο κάποιες δύσκολες καταστάσεις με ωρίμασαν, θα σου πω ότι δε με ενδιαφέρει καθόλου αν θα κάνουν πρωταθλητισμό ή αν θα ακολουθήσουν τα χνάρια μου.

Ονειρεύομαι για εκείνα να γίνουν καλοί άνθρωποι, να γίνονται μια γροθιά όταν αδικείται ένας συμμαθητής τους και να τον προστατεύουν, να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του αδύναμου, να αγκαλιάζουν τον καινούριο φίλο που είναι πρόσφυγας από τη Συρία ή την Ουκρανία. Θα ήμουν υπερήφανος αν «φορέσουν» τα μετάλλια της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Αυτά είναι τα σημαντικότερα μετάλλια της ζωής, τα άλλα είναι απλώς ύλη».

Και ο πατέρας τους τούς άφησε μία σπουδαία παρακαταθήκη για να τα καταφέρουν.

rosa.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του