Πάτησε πόδι ο Δήμος Αλμυρού για LNG στον Παγασητικό             

Ομόφωνα κατά της δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (L.N.G.) σε οποιοδήποτε σημείο του Παγασητικού Κόλπου τάχθηκε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στο νομό Μαγνησίας. Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, γνωστοποιήθηκε στο Δήμο η πρόθεση της MEDITERRANEAN GAS, η οποία είναι κάτοχος άδειας ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου, να μετακινήσει τη θέση εγκατάστασης του Πλωτού Τερματικού Σταθμού Φυσικού Αερίου «ΑΡΓΩ» από σταθερό σημείο επί πλωτής εξέδρας στην είσοδο του Λιμένος Βόλου πλησίον της ακτής στην περιοχή «ΠΕΥΚΑΚΙΑ».

Εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων της περιοχής εξέφρασαν ρητά την αρνητική τους στάση, όπως έκανε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εξάλλου, τονίστηκε ότι το 1996 το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 5235/1996 απόφαση του, είχε αποτρέψει την εγκατάσταση αποθήκευσης υγρών καυσίμων στο Τσιγκέλι Αλμυρού, αφού δέχθηκε ότι ο Παγασητικός αποτελεί ένα ευαίσθητο οικοσύστημα το οποίο εμφάνιζε σοβαρή ρύπανση και θα έπρεπε να εξυγιανθεί.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της νέας θέσης που προωθεί η εταιρεία και της θέσης που έχει προβλεφθεί να λειτουργήσει, για παράδειγμα, ο LNG Αλεξανδρούπολης, που είναι σχετικά μακριά από την ακτή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί αναλυτικά στους κινδύνους πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων από τις συγκεκριμένες επενδύσεις, όσο και στους κινδύνους για το περιβάλλον.

Τελικώς, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού τάχθηκε κατά της αλλαγής θέσης του πλωτού σταθμού. Ελπίζουμε πως θα γίνει σεβαστή η αντίθεση και η αγωνία τους.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του