Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Ο κλήρος του αίματος»

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Πατάκη το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (Λ. Δημοκρατίας 335) διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Ο κλήρος του αίματος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος, επιμελήτρια εκδόσεων
Βάνα Δινδίνη, δικηγόρος
και η συγγραφέας

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι:
Μαρία Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος-ηθοποιός
Σταύρος Δανάκης, σκηνοθέτης, εμψυχωτής θεατρικής ομάδας ΑμεΑ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί σπάνιο αρχειακό υλικό.

Η είσοδος για όλους τους θεατές άνω των 12 ετών θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Έξι πρόσωπα, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, ισορροπούν στη µεθοριακή γραµµή µεταξύ µύθου και πραγµατικότητας, τόπου και ουτοπίας, ελευθερίας και αναγκαιότητας, ζωής και θανάτου, απολλώνιου και διονυσιακού. Μες στη δίνη του εµφυλίου πολέµου, οι ήρωες ζουν το υπαρξιακό τους δράµα, σφοδρές συγκρούσεις µε τους άλλους και µε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ό,τι κι αν επιλέξουν, είτε την ωµότητα της αλήθειας είτε την παραµυθία του ψεύδους, συνδιαµορφώνουν την ιστορία χωρίς αποσιωπήσεις.

Ο κλήρος του αίµατος είναι ένα µυθιστόρηµα πολυφωνικό, µε κυρίαρχες τις αντιθέσεις των διληµµάτων και ερωτήµατα για τη δύναµη και την επιβολή, για τη συγχώρεση, τη µνήµη και τη λήθη. Μία απόπειρα συγκερασµού µεταµυθοπλασίας και ντοκουµέντου, έπους και αρχαίου δράµατος, λαϊκής παράδοσης και ιστορικών γεγονότων, µε φόντο τον ελληνικό Εµφύλιο, αν και υπερβαίνει το συγκεκριµένο πλαίσιο και συνοµιλεί µε το µέλλον. Εν τέλει το αίµα που έγινε νερό γίνεται και µελάνι.

Στο έργο αυτό  κυριαρχούν συναισθήματα που πηγάζουν από αντιθέσεις και αέναα διλήμματα. 

Το βιβλίο διεκδικεί βραβείο πεζογραφίας για το τρέχον έτος, του περιοδικού για το βιβλίο, «Κλεψύδρα».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο