Τη περασμένη Δευτέρα 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Θρακικής Εστίας της Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου Γιάννη Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία».
Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ο γιατρός Χρήστος Παπαστεργίου, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο εβρίτης δημοσιογράφος Σταύρος Παπαθανάκης. Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε ο εκδότης και συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντοπουλος.
Οι ομιλητές εξήραν την ιστορική αξία του βιβλίου, με αναφορές στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής στην οποία αναφέρεται το βιβλίο και στη θετική λογοτεχνική του αξιολόγηση, που θυμίζει τη γραφή, το ύφος και την ματιά του Νίκου Θέμελη, όπως ανέφερε ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
Μεταξύ των ακροατών ήσαν δύο πρώην υπουργοί, ο Θανάσης Τσαυτάρης της Κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και ο Νικος Γκεσούλης του Πασοκ. Παρευρέθηκε επίσης ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΥΖΑ Βασίλης Τσολακίδης και η κυρία Σούλα Φιλιππίδου, κόρη της αείμνηστης Ελένης Φιλιππίδου.