Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Έβρο

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι: Δευτεραίος, Δινδίνη, Κουγιουμτζής, Μαραγκοζάκη, Παπαδαμάκης, Φωτιάδης
«Αγωνίστριες κι αγωνιστές, ικανοί να μεταφέρουν τις θέσεις του Κόμματος, το μαχητικό και ελπιδοφόρο μήνυμά του», τόνισε ο γραμματέας της ΝΕ Σιδέρης Μιχαηλίδης
Της Κικής Ηπειρώτου

Για αγωνιστές και αγωνίστριες, που είναι «ικανοί να μεταφέρουν τις θέσεις του ΚΚΕ και το μαχητικό και ελπιδοφόρο μήνυμά του», δίχως να έχουν «καμιά απολύτως σχέση με τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος», έκανε λόγο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου Σιδέρης Μιχαηλίδης, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος που θα δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών σε περίπου 2 μήνες από σήμερα.
Πλαισιωμένος από τα έξι πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος, ο κ. Μιχαηλίδης, σημείωσε πως το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους όσοι «δεν εμπιστεύονται τα αστικά κόμματα, στους νέους και τις νέες, τις γυναίκες που αγανακτούν με τη βία και τη σαπίλα του συστήματος, που ζουν σε συνθήκες διαρκούς κρίσης. Επιπλέον, σε όσους αμφισβητούν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., που ανησυχούν για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς της περιοχής μας που περνάνε μέσα στην καρδιά της πόλης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης… Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους του Έβρου που βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται με το ένα ή το άλλο πρόσημο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Ανάπτυξη που μεταφράζεται ως εντατικοποιημένη δουλειά με τσακισμένα μεροκάματα με τα οποία δεν μπορείς να βγάλεις τον μήνα, την ίδια ώρα που βλέπεις διαρκώς τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους της πράσινης ενέργειας, των μεταφορών, των αναπλάσεων. Στους αγρότες που βλέπουν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να καλλιεργήσουν τη γη τους, που βλέπουν χρόνο με το χρόνο τη γη να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια. Στους παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση που ζήσανε την κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις είτε με το κόψιμο των συντάξεων των υπερήλικων είτε με την προσπάθεια να τους πάρουν τα σπίτια τα funds, όπως και χιλιάδων ακόμα με βάση τους νόμους για τους πλειστηριασμούς. Σε όλους αυτούς που αντιλαμβάνονται ότι η αιτία για τα κύματα των προσφύγων που περνάν από τον Έβρο καθημερινά, είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος για τα συμφέροντα των ΝΑΤΟ-Ε.Ε., ξεσπιτώνοντας και εγκλωβίζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας στη χώρα μας».
Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών, σημείωσε πως αυτό είναι αν θα εκφραστεί στην κάλπη η ανοχή σε αυτή την πολιτική ή θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια.
«Το ΚΚΕ έχει θέσεις και πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, έχει πρόταση για σύγκρουση με τη δικτατορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των Funds . Υπάρχει καλό σενάριο για τον λαό και γράφεται με δυνατό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα ‘μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής’ για να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Έβρο
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, το ψηφοδέλτιο αυτό εκφράζει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας του Έβρου.
«Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνίστριες κι αγωνιστές ικανοί να μεταφέρουν τις θέσεις του Κόμματος, το μαχητικό και ελπιδοφόρο μήνυμά του. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν καμιά σχέση με τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος – και τέτοια υπάρχει μπόλικη – όπως αποδεικνύουν τα διάφορα σκάνδαλα με τους Πάτσηδες και τις Καϊλή, με τις συναλλαγές και τα παζάρια σε βάρος του λαού. Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου».
Είναι οι:
Δευτεραίος Σάββας

Γεννήθηκε και ζει στην Αλεξανδρούπολη.
Από μαθητής οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια σαν σπουδαστής οργανώθηκε στο ΚΚΕ.
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ) στην Ακτινολογία με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ακτινολογία.
Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης εκλεγμένος ως επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέση που θα έχει και στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.
Είναι Διευθυντής του Τμήματος Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημιακής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ), πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ), πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ.

Δινδίνη Βαΐα (Βάνα)

Γεννήθηκε το 1991. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια έζησε στη Στουτγάρδη Γερμανίας λόγω απόσπασης των γονέων της ως εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία και από το 1997 ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας καταγωγή από το Ποιμενικό Διδυμοτείχου Έβρου.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και ξεκίνησε την ενεργό πολιτική και συνδικαλιστική της δράση, ενώ συμμετέχει και στο γυναικείο κίνημα ως μέλος του συλλόγου γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ).
Από το 2018 ασκεί μάχιμη δικηγορία με έδρα την Αλεξανδρούπολη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου. Σήμερα είναι 31 ετών, δικηγόρος Παρ΄ Εφέταις & Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει κάνει σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας.

Κουγιουμτζής Χρήστος

39 χρονών. Αγρότης από την Κορνοφωλιά Σουφλίου. Είναι παραγωγός, θερμοκηπιούχος με πάγκο στην λαϊκή. Μένει μόνιμα στην Κορνοφωλιά.
Έπαιζε ποδόσφαιρο στον ΑΟ Κορνοφωλιάς και αργότερα στον Έβρο Σουφλίου. Υπήρξε βοηθός προπονητή και προπονητής τερματοφυλάκων στο αντρικό και στο γυναικείο τμήμα στο Σουφλί.

Μαραγκοζάκη Σωτηρία

Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης. Σπούδασε στην ανώτερη εκπαίδευση οικονομία και διοίκηση. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ΕΡΑ Κομοτηνής, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών, στην ημερήσια εφημερίδα της Θράκης Η ΓΝΩΜΗ και επί ένδεκα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στους Δήμους Τραϊανούπολης και Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης και του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρών και μέλος της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού Εξώπολις. Έχει τιμηθεί από:
την κυβέρνηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ για τη συμβολή της στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ (1995)
τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ως εμψυχώτρια- συντονίστρια της Ομάδας Ανάγνωσης Ατόμων με Αναπηρία (1997)
τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Έβρου (2013)
τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης (2019)
Ως δημοσιογράφος έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο τύπου για την προβολή του βιβλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (1997).
Ως συγγραφέας απέσπασε εύφημη μνεία για το πρώτο της μυθιστόρημα Ο Ύπατος της Σμύρνης, εκδόσεις Κέδρος και πανελλήνια βραβεία για τρία διηγήματά της. Το δεύτερο μυθιστόρημα της είναι Ο κλήρος του αίματος από τις εκδόσεις Πατάκη.
Ζει στην Αλεξανδρούπολη, είναι μητέρα και γιαγιά και παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Χατζηλιάδη.

Παπαδαμάκης Χρήστος

Γεννήθηκε στο Ιλλερτίσεν της Γερμανίας, στην Βαυαρία, από γονείς μετανάστες, πρώτης γενιάς. Σε μικρή ηλικία επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη, όπου μεγάλωσε, ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Η καταγωγή του, είναι από τον Δήμο Τριγώνου Έβρου, με τον πατέρα από το Σπήλαιο και την μητέρα του, από την Πλάτη. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, στις ταχυμεταφορές Στην διάρκεια του μέχρι στιγμής εργασιακού του βίου, έχει περάσει από πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Εργάτης σε μεγάλες εταιρίες και σε μικρότερες, στον επισιτισμό, ως οδηγός κ.α. Είναι γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερών και Σουφλίου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”. Επίσης είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης.

Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

Γεννήθηκε στις Καστανιές του Έβρου το 1958.
Εισήχθη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) το 1975 και αποφοίτησε ως Υπαξιωματικός του (ΠΝ) το 1978.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικό πλοίο επιφανείας, καθώς και σε υπηρεσίες ξηράς ανάλογα με το βαθμό του.
Αποστρατεύτηκε το 2008, μετά από 32 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας, με το βαθμό του Αντιπλοιάρχου σε αποστρατεία.
Έκτοτε δραστηριοποιείται με συνέπεια και αγωνιστική δράση, στο χώρο των αποστράτων μέσω της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).
Είναι Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ).

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο