Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στο “Σπίτι της Αντουανέτας”

«Μια μύγα από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη» της Ίριδας Τσολάκη

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στο Σπίτι της Αντουανέττας (Τσιμισκή 20, Αλεξανδρούπολη), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Τσολάκη με τίτλο «Μια μύγα από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη». Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο, που παρουσιάζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μέσα από τα μάτια μιας Παριζιάνας μύγας!
Η Ζιζί, καθώς σουλατσάρει στη γαλλική εξοχή, μπαίνει κατά λάθος σε ένα αεροπλάνο που πετάει για Θεσσαλονίκη. Εκεί, ψάχνει μία παλιά, Θεσσαλονικιά φίλη της, τη Μιμή, για να τη βοηθήσει να επιστρέψει πίσω στο Παρίσι. Η Μιμή όμως, της προτείνει να μείνει λίγες μέρες, για να την ξεναγήσει στην πόλη της. Οι δύο μύγες ξεδιπλώνουν τη γοητευτική ιστορία της Θεσσαλονίκης, τη γαστρονομία της, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής της, πετώντας από μνημείο σε μνημείο, φτερουγίζοντας στα αξιοθέατα, και απολαμβάνοντας ντόπιες νοστιμιές!
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου μπορεί κανείς να το βρει μεταφρασμένο στα Αγγλικά από την Κωνσταντίνα Μαριδάκη και στα Γαλλικά από τον Ludovic Bussard, με τη μορφή QR code. Τα σχέδια είναι του Σάκη Γεωργιάδη και ο εκδοτικός οίκος ο «Επόμενος Σταθμός».
Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση της τοπικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, των ταξιδιών, της Ελληνογαλλικής φιλίας! Μιλάει στις καρδιές μικρών και μεγάλων βιβλιόφιλων! Ελάτε το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα, στο Σπίτι της Αντουανέττας, να γνωρίσετε τη συγγραφέα και το έργο της!

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του