Παρεμβάσεις στο δρόμο του Απαλού για μεγαλύτερη ασφάλεια οδηγών και πεζών

Νέα φανάρια και νησίδες με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων σε έναν πολυσύχναστο δρόμο

της Κικής Ηπειρώτου

Μία σειρά κρίσιμων παρεμβάσεων σε έναν δρόμο με ιδιαίτερα αυξημένη κυκλοφορία και ουκ ολίγα τροχαία ατυχήματα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Ο λόγος για τον δρόμο που διασχίζει τον οικισμό του Απαλού, ο οποίος υπάρχει ανάγκη να καταστεί ασφαλέστερος για οδηγούς και πεζούς.
Έτσι λοιπόν, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου και των κατοίκων του οικισμού, το Περιφερειακό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης στην οποία προβλέπεται:
• Η διατήρηση μονής κατεύθυνσης της κυκλοφορίας στον παράδρομο (οδός Κωνσταντινουπόλεως) της εθνικής οδού από την οδό “Ξενοκράτους” έως και το σημείο συμβολής της με το κύριο οδικό δίκτυο με κατεύθυνση το τελωνείο Κήπων

• Η ένωση των νησίδων που διαχωρίζουν τον παράδρομο με την εθνική οδό Νο2 Αλεξανδρούπολης -Τελωνείου Κήπων στο ύψος της οδού “Ξενοκράτους” αποτρέποντας την έξοδο – κίνηση των οχημάτων, που κινούνται στον παράδρομο και στις δημοτικές οδούς Ξενοκράτους και 40 Εκκλησιών, κάθετα στην εθνική οδό. Η κίνηση των οχημάτων, που κινούνται στον παράδρομο, προς την εθνική οδό θα γίνεται μέσω του υφιστάμενου δικτύου φωτεινών σηματοδοτών του κόμβου της εθνικής οδού Νο2 και της οδού14ης Μαΐου που βρίσκεται σε απόσταση 100m.
• Η κατασκευή δικτύου φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο της εθνικής οδού Νο2 και της δημοτικής οδού 40 Εκκλησιών μέσω του οποίου θα επιτρέπεται η ασφαλής κίνηση των οχημάτων και των πεζών, η παρουσία των οποίων είναι ιδιαιτέρως μεγάλη λόγω της στάσης των αστικών λεωφορείων.
• Η δημιουργία συντονισμού (πράσινο κύμα) μεταξύ των φωτεινών σηματοδοτών των τριών κόμβων της εθνικής οδού Νο 2, i) με το επαρχιακό οδικό δίκτυο 2Α_λιμάνι Αλεξανδρούπολης – ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, ii) με την δημοτική οδό 40 Εκκλησιών εντός του οικισμού Απαλός και iii) με την δημοτική οδό 14ης Μάϊου εντός του οικισμού Απαλός, λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ τους, ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων αποφεύγοντας την δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης.

• Η επέκταση προς τα ανατολικά της νησίδας που διαχωρίζει την εθνική οδό Νο2 με τον παράδρομο (οδός Κωνσταντινουπόλεως) στο ύψος της οδού “Ανθέων” αποτρέποντας την έξοδο – κίνηση των οχημάτων, που κινούνται στις δημοτικές οδούς Ανθέων και Κανάρη, κάθετα στην εθνική οδό.
• Η τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων κυκλοφορίας εντός του οικισμού.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο