Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Κλειστού Γυμναστηρίου Σουφλίου

Υπογραφή σύμβασης έργου μεταξύ Δημάρχου και αναδόχου

Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΠΚ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. Παρασκευόπουλος Πολυζώης, υπέγραψαν την σύμβαση για το έργο που αφορά τις «Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Κλειστού Γυμναστηρίου Σουφλίου» συνολικού ποσού 715.643,22€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ..

Το κτίριο του Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη του Σουφλίου παρέχει στέγη σε διάφορα σωματεία και αθλητικούς συλλόγους για αγώνες και προπονήσεις των αθλημάτων καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), πετοσφαίρισης (βόλλεϋ), ενόργανης γυμναστικής και λοιπές άλλες αθλητικές εκδηλώσεις επιτελώντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.

Λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και των εγκαταστάσεων θέρμανσης και ψύξης και της ελλιπούς θερμομόνωσης, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στου αθλούμενους και τους θεατές, ενώ παράλληλα δημιουργούνται αυξημένα λειτουργικά κόστη.

Προς αυτό το σκοπό στα πλαίσια της σύμβασης έργου προβλέπονται μεταξύ άλλων:

  • Θερμομόνωση κελύφους
  • Εγκατάσταση κεντρικού συστήματος κλιματισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Εγκατάσταση συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτηση ενέργειας
  • Εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου
  • Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για παραγωγή Ζεστού Νερού χρήσης
  • Εγκατάσταση συστήματος μέτρησης κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Στόχος του παρόντος έργου είναι η επίτευξη μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας με παράλληλη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης στους χρήστες των κτιρίων, στους οποίους περιλαμβάνονται τα διάφορα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου καθώς επίσης και οι θεατές που φιλοξενούνται σε αθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο