Παράταση στα self test: Μέχρι πότε τα παίρνουμε από τα φαρμακεία

Παράταση έδωσε το υπουργείο Παιδείας σε γονείς και μαθητές προκειμένου να προμηθευτούν τα δωρεάν self test για να προσέρχονται στα σχολεία.

Πέντε νέα δωρεάν self test έχουν αρχίσει ήδη από χθες να διατίθενται στα φαρμακεία για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους μαθητές, αλλά και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εβδομάδων από 24 Ιανουαρίου μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2022. Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ θα γινόταν μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 22/1, ωστόσο, με νέα ανακοίνωση, η προθεσμία παίρνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Όπως εξηγεί το υπουργείο Παιδείας, η παράταση δίνεται για τη διευκόλυνση όλων, δεδομένου ότι το πρώτο self test της επόμενης εβδομάδας για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Πότε κάνουμε self test

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν δυο rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

Πού δηλώνουμε το self test

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,

H πλατφόρμα αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αξιοποιώντας το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο