Παράταση ως τον Οκτώβρη για το έργο μόνωσης στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Ούτε το καλοκαίρι θα λείπουν οι εικόνες με τους κουβάδες για τα βρόχινα νερά στο «Δημόκριτος»

Τι αναφέρει ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης

Της Κικής Ηπειρώτου

Παράταση ως τις 2 Οκτωβρίου ζήτησε και έλαβε ο ανάδοχος του έργου «Μόνωση Δώματος κτιρίου Αεροσταθμού και λοιπές εργασίες» στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Αυτό σημαίνει πως για περίπου 5 μήνες ακόμη, συμπεριλαμβανομένης της θερινής περιόδου, επισκέπτες και τουρίστες θα συνεχίσουν να βλέπουν τις εικόνες με τους κουβάδες, οι οποίοι είναι μία πρόχειρη, ωστόσο απαραίτητη «λύση» για τα νερά που εισέρχονται στο κτίριο τις περισσότερες φορές που βρέχει.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση ταλαιπωρεί εργαζόμενους και επιβατικό κοινό εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια. Η προβληματική μόνωση της οροφής δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
Εξάλλου, τον Μάιο του 2021, ο τότε Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής είχε προαναγγείλει την ολοκλήρωση της μελέτης για την στεγανοποίηση της οροφής του αεροδρομίου. Το έργο τελικώς συμβασιοποιήθηκε πριν ένα χρόνο, ωστόσο στην πορεία προέκυψε ανάγκη τροποποίησης του αντικειμένου του, λόγω της μεγάλης έκτασης του προβλήματος, γεγονός που προκάλεσε νέα καθυστέρηση.
Τον περασμένο Ιανουάριο χρειάστηκε να δοθεί η πρώτη παράταση ως τον Μάιο και πλέον ζητήθηκε νέα παράταση ως τις 2 Οκτωβρίου 2024, η οποία εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, σημείωσε πως ο λόγος για τη νέα παράταση είναι οι καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν στον εργολάβο να προχωρήσει τις εργασίες με τον ρυθμό που θα έπρεπε. Οι ανοιξιάτικες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων και η συσσωρευμένη υγρασία είναι ανασταλτικός παράγοντας για την αποπεράτωση του έργου. Έτσι, και αυτό το καλοκαίρι, οι κουβάδες που τόσο έχουν συζητηθεί και φωτογραφηθεί, θα συνεχίσουν να αποτελούν «αξιοθέατο» για τους επισκέπτες μας, με την ευχή ότι το έργο θα ολοκληρωθεί προτού ξεκινήσουν οι καθιερωμένες φθινοπωρινές μπόρες…

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr