Παράρτημα γυναικείας επιχειρηματικότητας αποκτά η Αν. Μακεδονία & Θράκη

Φ. Καζάκου: «Θα πρέπει να ενταθούν οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας»

Παράρτημα γυναικείας επιχειρηματικότητας αποκτά η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με έδρα στην Κομοτηνή, μετά από τις ενέργειες της περιφερειακής συμβούλου Ροδόπης και μέλους του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) Φελίνας Καζάκου. Η αυτοδιοικητικός μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη μετά την εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Διπλωματία» στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση ήταν πολύ σημαντική, όχι μόνο από πλευράς συμμετεχόντων αλλά κι από πλευράς μετρήσιμων αποτελεσμάτων, σημείωσε η Φελίνα Καζάκου, η οποία γνωστοποίησε ότι σήμερα Πέμπτη 15/09 θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μόνιμου παραρτήματος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας στην Κομοτηνή, από τον Σύνδεσμο και το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με τη στήριξη της Επιτροπής Ισότητας Φύλων ΠΑΜΘ. Γι’ αυτό η αυτοδιοικητικός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε αυτή η πρωτοβουλία να γίνει έργο.
«Ξεκινάει μία νέα πρωτοβουλία με τη δημιουργία περιφερειακού τμήματος του Συνδέσμου στην Περιφέρειά μας. Ήταν μία πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή, προκειμένου να μπορέσουμε και στην Περιφέρειά μας να κάνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε να αντικαταστήσουμε το έργο των Επιμελητηρίων και των αρμόδιων φορέων. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω και να καθοδηγήσουμε τις γυναίκες προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.

Να μην χαθούν ευκαιρίες
Μιλώντας ευρύτερα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα η Φελίνα Καζάκου είπε πως «θα πρέπει να ενταθούν οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης καθώς επίσης της συμμετοχής των γυναικών σε σημαντικές ηγετικές θέσεις και χώρους στον επαγγελματικό χώρο και στην πολιτική». Ούσα δύο χρόνια μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών, παρατήρησε πως «υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες, που ανοίγουν μέσω χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά ή εθνικά έργα και πόρους, αλλά πρέπει να είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμες να τα αξιοποιήσουμε […]. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σύνδεσμος έχει υλοποιήσει τα δύο τελευταία χρόνια κρίσης περίπου 40 χρηματοδοτούμενα προγράμματα νέων γυναικών επιχειρηματιών, δημιούργησε την πρώτη ενεργειακή γυναικεία κοινότητα στην οποία συμμετέχουν Ελληνίδες επιχειρηματίες και μάλιστα διακρίθηκε παίρνοντας το πρώτο βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πρωτοβουλίες γυναικών».
Σε αυτό το σημείο παρουσιάστηκε βέβαιη πως οι γυναίκες επιχειρηματίες της ΑΜΘ θα συμμετάσχουν δυναμικά στην προσπάθεια και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.
xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο