Παράπονα για τα κλαδέματα δέντρων στην Αλεξανδρούπολη

Καταγγελίες πολιτών κατέθεσε υπόψιν της δημοτικής αρχής η Οικολογική Εταιρεία Έβρου – Ικανοποίηση Δαστερίδη για τις πετυχημένες μεταφυτεύσεις

 Αρκετά είναι τα παράπονα που ως είθισται διατυπώνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν τα κλαδέματα δέντρων είναι στα «φόρτε» τους. Οι εικόνες κάποιων «υπερβολικά» κλαδεμένων δέντρων προκαλούν αντιδράσεις, ενώ ήδη, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου έγινε αποδέκτης καταγγελιών, τις οποίες κατέθεσε υπόψιν της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων.
Οι καταγγελίες αυτές, έχουν ήδη κατατεθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου. Παρέμβαση για το θέμα είχαμε και από την παράταξη Λαμπάκη, η οποία καταγγέλλει «πετσόκομμα δεκάδων δέντρων», κάνοντας παράλληλα λόγο για «δέντρα που έχουν τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από το κόψιμο του γκαζόν».

Η επιστολή της Οικολογικής Εταιρείας 

“Στο τελευταίο δίμηνο λάβαμε τέσσερεις διαμαρτυρίες πολιτών για αντιδεοντολογική –αντιεπιστημονική υλοτόμηση και κλάδευση δένδρων καθώς και για αναρμόδια απόφαση του Δήμου. Επί αυτών θεωρούμε ότι για τα θέματα διαχείρισης του πράσινου σε κοινόχρηστους χώρους δικαίωμα λόγου δεν έχει μόνο ο πλησιέστερος Δημότης. Δικαίωμα λόγου έχει ο κάθε διερχόμενος πολίτης γιατί το πράσινο ικανοποιεί ανθρώπινες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου Συνήθως οι διαμαρτυρίες πολιτών επικεντρώνονται σε:
– Αναίτια υλοτόμηση δένδρων μέσα στην πόλη.
-Κακοποίηση των δένδρων με αλόγιστη κλάδευση.
Η Δημοτική αρχή .έχει την ευθύνη αντιμετώπισης αυτών των συνήθως δίκαιων διαμαρτυριών και εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι το επιστημονικό προσωπικό της Δημοτικής Υπηρεσίας πρασίνου είναι γνώστης τόσο των βιολογικών απαιτήσεων των δένδρων όσο και της αισθητικής προσφοράς τους στον άνθρωπο καθώς και των ευεργετικών επιδράσεων στην κοινωνία. Συνεπώς το επιστημονικό προσωπικό της Δημοτικής Υπηρεσίας πρασίνου είναι το κατάλληλο όργανο του Δήμου για να εκπονήσει τον κανονισμό δενδροστοιχιών και πάρκων της πόλης για την δημιουργία, προστασία διαχείριση αυτών. Εξυπακούεται ότι στον κανονισμό αυτόν θα προσδιορίζεται πότε και πως είναι απαραίτητη η κλάδευση όπως και πότε και πως είναι απαραίτητη η υλοτόμηση κάποιων δένδρων”.

Ικανοποίηση Δαστερίδη για μεταφυτεύσεις

Την ίδια στιγμή, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Ηλίας Δαστερίδης δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook φωτογραφίες από δέντρα που πρόσφατα μεταφυτεύτηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις από το άλσος του Φυτωρίου σε διάφορες περιοχές και τα οποία έχουν βγάλει τα πρώτα τους μπουμπούκια.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο