Παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση στις γραμμές του Σκλαβενίτη

Με μεγάλο ρίσκο η διέλευση δικύκλων λόγω των φθορών στον τάπητα   
Αναγνώστες ζητούν, από όποιον φορέα έχει την ευθύνη, να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών

 Περισσότεροι από έξι μήνες έχουν παρέλθει από την τελευταία φορά που γράψαμε για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο οδόστρωμα και συγκεκριμένα στον τάπητα των σιδηροδρομικών γραμμών, στο ύψος του Σκλαβενίτη, στην Αλεξανδρούπολη.

Επανερχόμαστε μετά από νέα παράπονα αναγνωστών μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται, ευλόγως, για το γεγονός ότι παρά τα διαρκή ατυχήματα, με πτώσεις και τραυματισμούς δικυκλιστών, το πρόβλημα δεν διορθώνεται και οι φθορές στον τάπητα δεν αποκαθίστανται.

Όπως αναφέρουν, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, η διέλευση είτε μοτοποδηλάτου, είτε ποδηλάτου, από το σημείο, ισοδυναμεί με μεγάλο ρίσκο για τη σωματική ακεραιότητα του αναβάτη. Το πρόβλημα εστιάζεται στα μεταλλικά σημεία των γραμμών που, λόγω φθοράς, ξεχωρίζουν και δεν καλύπτονται πια από τον τάπητα, με αποτέλεσμα, είτε η ρόδα του δικύκλου να μαγκώσει και να λοξοδρομήσει, ακόμη και σε διέλευση με πολύ χαμηλή ταχύτητα, προκαλώντας είτε απώλεια ελέγχου του οχήματος είτε ακόμη και πτώση. Η επικινδυνότητα αυξάνεται κατακόρυφα με τις βροχές των τελευταίων ημερών, αφού οι ρόδες γλιστράνε πάνω στις ράγες και το όχημα μπορεί εύκολα να φύγει από την πορεία του.

Η κατάσταση σήμερα είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2021. Οι πολίτες ζητούν να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα, από όποιον φορέα έχει ευθύνη.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο