Παράκληση Πέτσα να μην “τρολάρουμε” τα μέτρα

Βέβαιος ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα, που ανακοινώθηκαν χθες,  τόνισε να «μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα» προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά έχουμε φως». «Δίνουμε μάχη με το χρόνο για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα», είπε και απηύθυνε έκκληση να τα τηρήσουμε και να βγούμε από την κατάσταση», κατέληξε.

Στα μέτρα που θεσπίστηκαν χθες από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασπράς το κορωνοϊού αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως είπε, πανδημία ελέγχεται, σημειώνοντας πως λόγω της ταχύτητας των μεταλλάξεων, πρέπει να υπάρχει «ταχύτητα σε όλα και στις αποφάσεις και το χρόνο που λαμβάνονται». Τόνισε μάλιστα πως «σπανίως είναι ομόφωνες οι δύσκολες αποφάσεις», σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής για το lockdown, από την οποία ανέφερε όμως ότι απουσίαζε.

«Γνωρίζουμε τη δυσκολία αποδοχής, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε ερωτηθείς για την ποιότητα των μέτρων και τόνισε πως «αν πούμε σταματάμε, αυτό που θα ζήσουμε, δεν μπορώ να σας το περιγράψω».

Στην ερώτηση για τα μέτρα που μέχρι τώρα ίσχυαν, είπε πως τις τελευταίες 15 μέρες που ίσχυαν στην Αττική και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρατηρήθηκε επιπέδωση των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο, ενώ «στην υπόλοιπη επικράτεια η αύξηση είναι ανησυχητική και γι’αυτό μπήκαν κι άλλες περιοχές στο ‘κόκκινο’»

«Θα αποδώσουν τα μέτρα», εξέφρασε τη βεβαιότητα και είπε πως «έξυπνο δεν είναι να βγάλουμε λαγούς από το καπέλο, έξυπνο είναι η εφαρμογή όσων μας δίνει η επιστήμη σύντομα».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε πως «σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία τα ΜΜΜ δεν έχουν τη διασπορά που φημολογείται ότι έχουν». (voria.gr)

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο