efhmerida1

Παραιτήθηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων οι Εβρίτες Γιαλαμάς και Δερβεντλής

Τις παραιτήσεις τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων κατέθεσαν από κοινού τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και Δημήτρης Δερβεντλής.

Στις επιστολές τους ο μεν Πρόεδρος μιλά για μια απόφαση  που οφείλεται σε λόγους «προσωπικής ευθιξίας»,  για συκοφαντική επίθεση που δέχτηκε  από μέλος του Γενικού Συμβουλίου και για την «δημιουργία ενός απαξιωτικού κλίματος μέσα στο ΔΣ που δεν συνάδει με το σκοπό και το έργο που υπηρετούν».

Ο κ. Δεβεντλης στην επιστολή του κάνει λόγο για συγκεκριμένες συμπεριφορές του ΔΣ, για πρωτόγνωρες αρνητικές αντιδράσεις, καθώς και για παντελή έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης. Μιλώντας ο ίδιος στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, επισήμανε ότι η απόφαση τους αυτή δεν πάρθηκε αβίαστα, αλλά μετά από έντονο προβληματισμό που κράτησε χρόνο και που στεναχώρησε αρκετά και τους δυο.

Διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ώστε να αλλάξει η κατάσταση αποφάσισαν με τον τρόπο αυτό, να απεγκλωβισθούν από την συμμετοχή τους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, αλλά και να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά, ώστε να  παρθούν κάποιες αποφάσεις  και να διορθωθούν κάποια πράγματα που δεν τους έβρισκαν σύμφωνους. Ο κ. Δερβεντλής αναφέρθηκε σε κάποιες κινήσεις που έγιναν από πλευράς τους για θέματα της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο Σωματείο στην Ομοσπονδία, υπερασπιζόμενοι τα αιτήματα (τα οποία καλύπτουν  και τις ανάγκες της Ομοσπονδίας) του νομού που εκπροσωπούν.

Αυτό δημιούργησε την διαφωνία ορισμένων που οδήγησε σε εντάσεις, εσωστρέφεια και τοξικότητα στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με συκοφαντικά λόγια εναντίων του Προέδρου και του Γενικού γραμματέα της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε . «Επειδή το 70 με 80% της θεματολογίας για την Ομοσπονδία αποτελεί ο Έβρος, αυτή, θα πρέπει να λειτουργεί ενωτικά» τόνισε ο κ. Δερβεντλής «απομονώνοντας φωνές που τρέφουν την εσωστρέφεια» για να καταλήξει λέγοντας «εμείς λειτουργούμε ενωτικά στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ, όμως υπάρχουν φωνές που μας στοχοποίησαν για κάποιες κινήσεις μας».

Η επιστολή παραίτησης 

Κύριε Πρόεδρε,
Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά λόγοι προσωπικής ευθιξίας. Βασικές αρχές που πάντα πρέσβευα και υπηρετούσα ήταν η ενότητα των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, η αλληλεγγύη και η χωρίς εσωστρέφεια λειτουργία των οργάνων. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα αισθάνομαι αυτές τις αρχές να κλονίζονται. Προσπάθησα να μην λάβω αυτή την απόφαση αλλά το κλίμα που διαμορφώθηκε στο Γενικό Συμβούλιο στις 6-10-2022 δεν μου αφήνει πλέον άλλα περιθώρια. Δέχθηκα συκοφαντική επίθεση από μέλος του Γενικού Συμβουλίου, η οποία αντί να καταδικαστεί άμεσα από τα υπόλοιπα μέλη, επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα άκρως απαξιωτικό κλίμα που δεν συνάδει με το έργο και τον σκοπό που υπηρετούμε ή τουλάχιστον θέλουμε να υπηρετούμε.
Ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς δεν μπορώ να διαγράψω και τις καλές στιγμές. Και εύχομαι από καρδίας καλή επιτυχία στο Διοικητικό Συμβούλιο για το δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας.
Αλεξανδρούπολη, 24-10-2022
Με εκτίμηση,
ΓΙΑΛΑΜΑΣ Χρυσοβαλάντης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr