Παραίτηση Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή για τα Τέμπη μετά τη «θύελλα» των αντιδράσεων

Την αποχώρησή του από την Ειδική Επιτροπή που ερευνά το δυστύχημα στα Τέμπη ανακοίνωσε ο Εβρίτης πανεπιστημιακός καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος το Σάββατο (4/3). Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος της Επιτροπής που ερευνά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η απόφασή του αυτή έρχεται μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα προς το πρόσωπό του και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, για την επιλογή της κυβέρνησης του πρώην Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εν λόγω Επιτροπή.

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» αναφέρει ο ίδιος στη δήλωσή του και συνεχίζει:

«Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Στη θέση του κυρίου Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έβαλαν στην Επιτροπή σύμβουλο του Άδωνι και του Κ. Καραμανλή

Όπως ανέφερε χθες δημοσίευμα του iEidiseis, ο κ. Ζηλιασκόπουλος είναι προσωπική επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κώστα Καραμανλή (πρώην υπουργό Μεταφορών) στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής.

Μάλιστα η πρώτη συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής έγινε τον Απρίλιο του 2020 υπό τον Πρόεδρο, κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.

Τι είναι όμως το Συμβουλίο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής; Κατά την σύστασή του το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως το ανώτατο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο προς τον Υπουργό σε θέματα ανταγωνιστικότητας, ανάπτυξης και οργάνωσης της Εφοδιαστικής στο πλαίσιο μιας Εθνικής Στρατηγικής. Απόφαση Υπουργείου Ανάπτυξης (Δείτε τι λέει το opengov).

Σημειώνεται ότι κ. Ζηλιασκόπουλο, ήταν επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ 2010-2015 και με τη δράση του, όπως αναφέρει και ο Θεόδωρος Σκαμάγκος (επιχειρηματίας Logistics), οδήγησε σε πλήρη απαξίωση τον οργανισμό διευκολύνοντας την αντί πινακίου φακής ιδιωτικοποίηση του.

Στη συνέχεια και έως σήμερα είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Εφοδιαστικής, αποτελώντας προσωπική επιλογή των κ.κ. Α.Γεωργιάδη και Κ.Καραμανλή.

Όπως προκύπτει ο κύριος Ζηλιασκόπουλος δεν αποτελεί το αντικειμενικό εκείνο πρόσωπο που θα διαπιστώσει την ύπαρξη ευθυνών για τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των πολιτικών προϊσταμένων τους και αυτών που αναλογούν στην HT.

Άλλωστε η τοποθέτηση στην Επιτροπή προσώπων με ανάλογο ιστορικό στους οργανισμούς, αποτελεί κοροϊδία απέναντι στις κραυγές της κοινωνίας μας για δικαιοσύνη.

Την τοποθέτηση του κ. Ζηλιακόπουλου στην επιτροπή σχολίασε και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς με ανάρτησή του στα social media αναφέρει: «Ο κ. Ζηλιασκόπουλος μέλος της επιτροπής Γεραπετρίτη. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 έως το 2015. Θα ελέγξει ο ΙΔΙΟΣ τις ευθύνες του. Κοροϊδία και προσβολή».

ieidiseis,gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο