Πάνω από 70 αθλητές/τριες συμμετείχαν σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στην Αλεξανδρούπολη

8 όμιλοι από Κατερίνη έως Έβρο έλαβαν μέρος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Βορείου Ελλάδος για τις κατηγορίες σκαφών OPTIMIST  και ILCA 4

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Βορείου Ελλάδος για τις κατηγορίες σκαφών OPTIMIST  και ILCA 4 που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 18 με 20 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Έβρου.

Συμμετείχαν 72 αθλητές και αθλήτριες από οκτώ ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Βόρειας Ελλάδος από Κατερίνη έως Αλεξανδρούπολη.  Συγκεκριμένα  στην κατηγορία ΟPTIMIST αγωνίστηκαν 47 αθλητές και στην κατηγορία ILCA4(LAZER47) 25 αθλητές. Πραγματοποιήθηκαν 5 ιστιοδρομίες συνολικά από τις  9 προγραμματισμένες με ισχυρούς ανέμους την πρώτη ήμερα και μετρίου εντάσεως την δεύτερη ημέρα .

Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια προεπιλογής της Εθνικής Ομάδας OPTIMIST και ILCA 4 .

Ο ΝΟΑ συμμετείχε με 9 αθλητές στην κατηγορία OPTIMIST και με 2 αθλητές στην κατηγορία ILCA4 . Αναλυτικότερα κατέκτησε 2 μετάλλια ,1 χρυσό στις κορασίδες η ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (14η θέση γενικής)και 1 χάλκινο στους παίδες με τον  ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ (23η θέση γενικής).Ενώ στις παρακάτω θέσεις τερμάτισαν οι αθλητές, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (32η θέση ) ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (37η θέση ) ΜΠΙΖΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (38η θέση ) ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ (40η θέση )ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (41η θέση) ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (44η θέση) ΚΑΓΟΥΔΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (45η θέση).

Στην κατηγορία ILCA 4 την 9η θέση κατέλαβε ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και ο ΠΑΠΑΛΑΪΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  την 22η θέση Γενικής. Οι αθλητές του ΝΟΑ διεκδικούν την  πρόκριση στην Προεθνική Ομάδα OPTIMIST και ILCA 4  τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία .

Τις 3 πρώτες θέσεις γενικής στην κατηγορία OPTIMIST κατέλαβαν οι αθλητές :

  • 1η θέση ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΛΑΕΡΤΗΣ του ΝΟΘ.(Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης).
  • 2η θέση ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Όμιλος Φίλων Θαλάσσης .
  • 3η θέση ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΛΑΧΑΝΟΥΔΗ ΗΛΕΚΤΡΑ Όμιλος Φίλων Θαλάσσης .

Στην κατηγορία ILCA 4  

  • Την 1η Θέση κατέλαβε η ΚΑΛΙΠΤΣΙΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΝΟΘ (Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης).
  • 2η Θέση ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΝΟΘ (Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ).
  • 3η Θέση ΣΥΝΟΔΑΚΗΣ ΣΙΜΕΩΝ του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης .

«Ο ΝΟΑ  με την εμπειρία που διαθέτει σε οργάνωση αγώνων κατάφερε να φέρει σε πέρας με μεγάλη επιτυχία ένα ακόμη σημαντικό πρωτάθλημα .Επόμενος στόχος πλέον η 12η ΝΟΑ REGGATA  που θα διεξαχθεί 20-24 Ιουλίου μετά από 2 χρόνια απουσίας της λόγω της πανδημίας» σημειώνεται .

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο