Πάνω από 3.500 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα

Σιώρας: “Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια”
Βορίδης: “Τι νόημα έχει η επίταξη ιδιωτικών κλινικών;”

 

Καλπάζει η πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 3.500 κρούσματα.

Μάλιστα, νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Εντωμεταξύ, για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων “Ευαγγελισμός” και καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας. “Υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν 30ωρες εφημερίες” τόνισε ο κ. Σιώρας.

Και πρόσθεσε: “Υπάρχουν ασθενείς που αναμένουν κρεβάτι για ΜΕΘ. Στην Αττική υπάρχουν 4.000 κλίνες στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι όλες γεμάτες. Δεν είναι το θέμα η επιστράτευση γιατρών. Γιατί οι γιατροί που περιμένουν διορισμό είναι χιλιάδες. Κάνω έκκληση για κλίνες. Λέμε επίταξη αλλά με όρους δημοσίου. Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύσει σε κρεβάτι ΜΕΘ”.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ: “Η Ελλάδα είναι πλέον μια υγειονομική περιφέρεια, τι νόημα έχει η επίταξη τη στιγμή που υπάρχει ήδη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η εμμονή δεν έχει χαρακτήρα λειτουργικό, μόνο πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει, πρόσθεσε αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας. Έχει να κάνει με τα περιστατικά νοηλείας, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος δεν έχει δεχτεί προσήκουσα νοσηλεία και η απάντηση είναι αρνητική, είπε και επεσήμανε:   “Καθημερινά παρακολουθείται η εξέλιξη της πανδημίας κι ακριβώς επειδή “υπάρχει σχέδιο κι ενεργοποιούνται μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, χωρίς να αφήνει κανένα εκτός νοσηλείας αλλά και χωρίς να παράγει αχρείαστο κόστος”. Δεν έχει νόημα, όπως λέει η αντιπολίτευση να επιτάξουμε ιδιωτικές κλινικές και να τις πληρώνουμε χωρίς λόγο, όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά νοσηλείας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο