Πανέτοιμη, αλλά … ανενεργή η αποθήκη καυσίμων στον «Δημόκριτο» 

Μέχρι τέλος Μαϊου εκτιμάται ότι το γραφειοκρατικό πρόβλημα θα έχει λυθεί και το αεροδρόμιο θα υποδεχθεί δύο μεγάλα στρατιωτικά αεροσκάφη με προορισμό την Αγγλία – Από 24 Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις για Ηράκλειο 

Της Κικής Ηπειρώτου 

Εδώ και περίπου δύο μήνες είναι έτοιμη η πολυαναμενόμενη αποθήκη καυσίμων στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει ανενεργή, λόγω ενός τυπικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η διοίκηση του αερολιμένα.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του «Δημόκριτος» Στέλιο Ζαντανίδη, που μίλησε στη «ΓΝΩΜΗ», το θέμα είναι διαδικαστικό κι έχει «κολλήσει» εδώ και αρκετό καιρό στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, φαίνεται όμως ότι είμαστε στην τελική ευθεία, ώστε να δοθεί το τελικό «ΟΚ». Ο ίδιος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέχρι τέλη Μαϊου το πρόβλημα θα έχει λυθεί, καθώς, πέρα από την εξυπηρέτηση άλλων πτήσεων και τη δυνατότητα ανεφοδιασμού τους, την 1η Ιουνίου, το αεροδρόμιο θα πρέπει να είναι σε θέση να φιλοξενήσει και να ανεφοδιάσει δύο μεγάλα στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία είναι προγραμματισμένα να κάνουν στάση στην Αλεξανδρούπολη, με τελικό προορισμό την Αγγλία. Περίπου στο ίδιο διάστημα αναμένεται να γίνουν και τα εγκαίνια της αποθήκης καυσίμων με κάθε επισημότητα.
Να σημειωθεί πως τις νέες εγκαταστάσεις επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ενημερώθηκε για όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τη λειτουργία της αποθήκης καυσίμων και για τα υπόλοιπα ζητήματα του αεροδρομίου και σε ξεχωριστή συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον κ. Ζαντανίδη. 

Από 24/6 οι πτήσεις για Ηράκλειο 

Εντωμεταξύ, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πτήσεων της Aegean από Αλεξανδρούπολη προς Ηράκλειο, με την πρώτη πτήση να γίνεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Μάλιστα, υπάρχει πρόθεση η σύνδεση να διαρκέσει ως τα τέλη Οκτωβρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι προσιτές, με το εισιτήριο μετάβασης, στην οικονομική θέση, να μην ξεπερνά τα 50-60 ευρώ. Οι πτήσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή και Κυριακή.
 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο