Πανελλήνιες: Αντίστροφη μέτρηση για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει προαναγγείλει μείωση εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και αύξηση στα περιφερειακά

Στην ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια για το 2022 προχωρά το υπουργείο Παιδείας κλείνοντας έτσι και την τελευταία «εκκρεμότητα» για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 3 του Ιουνίου. Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, θα δώσει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων οι οποίοι περιμένουν να μάθουν τις θέσεις, που θα δοθούν για τα τμήματα, τα οποία τους ενδιαφέρουν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και φέτος δεν θα υπάρχει σημαντική μείωση στον συνολικό αριθμό των εισακτέων θα υπάρχουν όμως διαφοροποιήσεις ανά τμήμα και περικοπές στις θέσεις των κεντρικών ΑΕΙ, γεγονός που θα φέρει και τρομερό ανταγωνισμό για την κατάκτηση των υψηλόβαθμων σχολών. Η ίδια η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει προαναγγείλει μείωση εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και αύξηση στα περιφερειακά, πολιτική η οποία έχει επιλεγεί πολλές φορές και κατά το παρελθόν. Για παράδειγμα, πέρσι μειώθηκαν οι θέσεις στο ΕΚΠΑ στο Αριστοτέλειο, στο Γεωπονικό, στο Οικονομικό, στο Δυτικής Αττικής, στο Θεσσαλίας και στα πανεπιστήμια Πάτρας και Μακεδονίας.
Αντίθετα αυξήθηκαν οι θέσεις στα πανεπιστήμια Δημοκρίτειο, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Το 2021 αριθμός των εισακτέων ανήλθε σε 77.415, αριθμός, που δεν φαίνεται ν΄ αλλάξει ιδιαίτερα φέτος αλλά οι υποψήφιοι θα δουν διαφοροποιήσεις στα τμήματα τα οποία θα μπουν στο μηχανογραφικό δελτίο για το 2022. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, θα πάνε στις πανελλαδικές του 2022 έχοντας ν΄ αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο ανταγωνισμό, την ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και την αυξημένη ύλη των εξετάσεων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκρινε ότι δεν πρέπει να μειωθεί. Κατά τα λοιπά φέτος θα γίνει μια προσπάθεια ώστε τα αποτελέσματα των πανελλαδικών ν΄ ανακοινωθούν νωρίτερα δηλαδή στις αρχές Αυγούστου και όχι στο τέλος όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν πάρει σχετικές οδηγίες ώστε όλες οι ενέργειες να γίνουν με ταχύτερους ρυθμούς αλλά ακόμη δεν υπάρχουν επίσης ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα αυτό.
ethnos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του